Specialpedagog med särskilt uppdrag

Tillbaka

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mellan Göteborg och Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar.

Inom bildnings- och omsorgsförvaltningen finns förskoleverksamhet, förskoleklass och grundskola med integrerad särskola fördelad på en F-6-enhet med ca 400 elever, ett högstadium med ca 300 elever i centralorten Bollebygd samt två små skolor med ca 130 elever i Töllsjö och ca 160 elever i Olsfors.

Nu söker vi en specialpedagog med särskilt uppdrag till Töllsjöskolan.

Töllsjöskolan är en liten skolenhet som har naturen inpå knutarna – på mycket nära avstånd ligger sjö, skog och strövområden. Skolan ligger 25 km utanför centralorten Bollebygd och in i riktning mot Alingsås. Skolan med ca.130 elever från förskoleklassen upp till årskurs 6 erbjuder en unik och harmonisk inlärningsmiljö. Våra små elevgrupper och vår sammansvetsade personal bidrar till att våra elevers individuella behov och inlärningsstilar blir uppmärksammade och olika personligheter och talanger får utvecklas på ett tryggt sätt.

Undervisningen syftar till att utveckla elevernas entreprenöriella förmågor så som självtillit, kreativitet samt ta initiativ och ansvar. Inom olika temaområden arbetar vi i blandade grupper med flera ämnen och sammanhang som bildar en röd tråd utifrån elevernas intressen och läroplan. Detta arbetssätt har lett till mycket hög måluppfyllelse.

Tillsammans ser vi möjligheter, tar initiativ och omsätter idéer till handling för att möta framtiden. Skolan blev under läsåret 2014/15 utsedd till Skolverkets referensskola.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog med särskilt uppdrag ska du tillsammans med rektor och personal driva den pedagogiska utvecklingen mot målen i läroplanen, skollagen för att uppnå en hög måluppfyllelse. Rektorn har huvudansvaret för verksamheten och arbetsfördelningen sker tillsammans med rektorn. Du kommer i viss mån att arbeta med personal- och arbetsmiljöfrågor, fortbildning och medverka vid rekrytering av medarbetare. Du kommer även att arbeta med resurs- och bemanningsplanering av verksamheten. Tillsammans med rektor och arbetslag planerar, följer upp, utvärderar och utvecklar du enheten.

I rollen som specialpedagog kommer du ha ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet i verksamheten i syfte att erbjuda så goda lärmiljöer som möjligt för elever som har behov av anpassning, särskilt stöd mm.
Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta följande områden:
• Du kommer att genomföra pedagogiska kartläggningar och utredningar och med dina kunskaper om pedagogiska teorier och förhållningssätt stimulerar du till utveckling och lärande.
• Förebyggande och främjande arbete som exempelvis innebär att arbeta med övergångar förskola-grundskola.
• Verksamhetsutveckling som exempelvis innebär att utveckla metoder och förhållningssätt och att bistå med konsultation till rektor.
• Åtgärdande och stödjande insatser som exempelvis innebär att föreslå åtgärder och insatser, vara stöd till elever, föräldrar och personal i skolrelaterade frågor, arbeta med pedagogisk handledning och konslutation samt att vara en kvalificerad samtalspartner.

Som specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam där du som en del i den tvärprofessionella gruppen bidrar till problemlösning och utveckling.
Vi har höga ambitioner och goda resultat och strävar efter ständig utveckling, där vi vill att Du är med och bidrar till detta. Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag tillsammans med rektor och personal i en god och stimulerande lärmiljö.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och erfarenhet från arbetsledande befattning inom grundskolan. Det är önskvärt med specialpedagogisk examen, gärna med bakgrund som lärare för grundskolans tidigare år.

Som person har du förmåga att leda, skapa delaktighet och engagemang. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, personal och vårdnadshavare är viktigt i ditt arbete. Förmåga att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och personalen på ett framgångsrikt sätt. Du ser kommunikation som en viktigt och självklar del i ditt ledarskap. Du har alltid elevers trygghet och lärande i fokus.
Du är analytisk har god förmåga att överblicka helheten samt goda insikter i styrdokument och erfarenhet av hur dessa tillämpas i den dagliga verksamheten. Du är nyfiken och nytänkande, bidrar med idéer, kunskaper och erfarenheter för utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet där drivkraft, ledarskap, initiativförmåga, självständighet, lojalitet, flexibilitet och kreativitet är viktiga egenskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-31

Arbetsgivarens referensnummer: 17/96

Upplysningar lämnas av:

Milena Lampret
Rektor
Telefon: 033-430 56 60
E-post: milena.lampret@ bollebygd.se

Tillbaka