Kommunarkivarie till Lerums kommun

Tillbaka

Kommunarkivarien är placerad på kommunens centrala administrativa enhet. Enheten ansvarar för kommunens informationshantering, stöd till den politiska organisationen, ärendeprocessen, kommunens överförmyndarverksamhet och juridisk rådgivning. Enheten består av 16 personer.

Just nu är vi bland annat i startgroparna för att införa ett digitalt arkiv, där kommunarkivarien är central, samt uppdatera vårt dokument- och ärendehanteringssystem Platina. Dessutom planerar och arbetar vi för att genomföra det kommande Europaparlamentsvalet.

Tillsammans möjliggör vi på enheten ett demokratiskt Lerum.

För mer information: https://www.lerum.se/Kommun-och-politik/Arkiv-och-lokalhistoria/Kommunens-arkiv/

Arbetsuppgifter:

Som kommunarkivarie ansvarar du för att förvalta och vidareutveckla kommunens arkiv. Du bevakar och främjar arkivbildningen genom tillsyn och rådgivning till kommunens verksamheter.

I arbetsuppgifterna ingår att samla in och ta emot leveranser av arkivhandlingar från förvaltningen, föreningar och enskilda arkivbildare. Du ordnar och förtecknar arkiv, genomför gallringsutredningar, tillhandahåller arkivhandlingar för allmänhet och förvaltning samt arbetar för att tillgängliggöra arkiven bland annat i samverkan med skolan och hembygdsföreningar. Du håller även föredrag och arrangerar utbildningar för olika målgrupper.

Som kommunarkivarie tar du tar fram styrdokument inom området samt reviderar och uppdaterar arkivbeskrivningar, arkivförteckningar och beståndsregister. I samverkan med andra på enheten och i kommunen tar du fram dokumenthanteringsplan och andra rutiner för dokument- och ärendehanteringen.

Du driver arbetet med att införa e-arkiv i kommunen och är även delaktig i arbetet med att i övrigt digitalisera kommunens dokument- och ärendehantering.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som gärna samverkar och nätverkar med andra, både internt och externt, för att uppnå bästa möjliga resultat, som vill sprida kunskap inom ditt kompetensområde och kan driva frågor om god offentlighetsstruktur i organisationen.

Du har högskoleexamen och minst 60 högskolepoäng arkivvetenskap (2 terminer) eller motsvarande dokumenterade kunskaper. Du har goda kunskaper om arkivverksamhet inom offentlig förvaltning och är väl förtrogen med lagar inom området.

Du har erfarenhet av att arbeta som arkivarie, gärna i offentlig sektor. För rollen krävs att du är strukturerad, noggrann och analytisk, har goda IT-kunskaper och att du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi förtecknar våra arkiv i Visual Arkiv, har nyligen köpt in e-arkivslösningen Long-Term Archive (LTA) och använder Platina som dokument- och ärendehanteringssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av dessa, eller liknande system. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med frågor inom området digital arkivering.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens strax över 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Vi kommer göra urvalet löpande så skicka gärna in din ansökan så tidigt som möjligt.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A860393

Upplysningar lämnas av:

Maria Egerlund-Fletcher
Tf administrativ chef
Telefon: 0302-52 11 14
E-post: maria.egerlund.fletcher@ lerum.se

Facklig(a) företrädare
Kajsa Hellman
Vision
Telefon: 0302-521107
E-post: kajsa.hellman@lerum.se

Tillbaka