Stödassistent till boendestödteam!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionsstöd och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Frölundagatans boendestödsteam utför stöd i det egna hemmet. Ditt uppdrag består huvudsakligen i sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Utifrån genomförandeplanen ger du individuellt stöd till brukarna i deras vardag baserat på var och ens behov. Du kommer att tilldelas rollen som kontaktpersonal till en eller flera brukare, med ett större ansvar för personens livssituation. Du samverkar med god man, anhöriga och övrigt professionellt nätverk. Vi arbetar tillsammans med brukaren i samverkan med psykiatrin i modellen vård- och stödsamordning.

Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt så att varje individ skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag. I tjänsten ingår att utveckla verksamheten och tillsammans med arbetslaget strävar du efter att nå överenskomna mål

Arbetet inbegriper alla förekommande sysslor i ett hem och det kan ibland kan vara fysiskt krävande.

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, främst dagtid men arbete kan även förekomma kvällstid. Vi planerar vårt schema i Time Care utifrån brukarnas behov av stöd.

Tjänsten är ett vikariat tom sista augusti 2019.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har adekvat gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig (t.ex. barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogik).

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med funktionsnedsättningar och framförallt psykiska funktionsnedsättningar. Erfarenhet av självständigt arbete då du oftast arbetar ensam tillsammans med brukare. Goda datakunskaper samt erfarenhet av att arbeta med dokumentation och skriva genomförandeplaner. Då arbetet dagligen innebär skriftliga arbetsuppgifter och muntlig kommunikation med brukare fordras goda svenskakunskaper i tal och skrift.

Du har förmågan att i första hand se personens möjligheter och utifrån det ge stöd för att stärka individens självbestämmande. Vi söker dig som är ansvarsfull och har förmåga att skapa förtroende. Du är trygg, visar personlig mognad och har ett professionellt och salutogent förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att tillgodose våra brukares behov och rätt till stöd och trygghet.

Körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval sker löpande. Välkommen att söka tjänsten!
Tidsbegränsat till: 2019-08-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-03
Referensnummer: A844167

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Maria G Svensson
Enhetschef
Telefon: 0704-61 76 26

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster