Konsttekniker

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Enheten konst och kultur ingår i avdelningen Museum, konst och kultur som är en av fem avdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Avdelningen ansvarar för Mölndals stadsmuseum, kulturmiljöfrågor, stadens konstsamling och konstnärlig gestaltning, kulturupplevelser för barn och unga, kulturevenemang samt bidrag och andra stöd till det fria kulturlivet. I takt med att Mölndal växer och utvecklas händer det mycket spännande inom kulturområdet.

Arbetsuppgifter:

Konstverksamheten ansvarar bland annat för Mölndals stads konstsamling. Samlingen består av ca 3000 verk avsedda för visning i offentliga miljöer. Verksamheten innefattar även upphandling av konstnärliga gestaltningsuppdrag, samt i viss mån utställningsverksamhet.

Vi söker nu en konsttekniker som ska hantera och tillgängliggöra konstsamlingen. Arbetet sker självständigt men i nära samverkan med vår konstintendent som har det övergripande ansvaret för konstverksamheten.
Du sköter kontakter med och deponerar konsten inom stadens verksamheter, såsom skolor, äldreboenden och andra kommunala verksamheter. Det omfattar planering, transporter, installationer och nedmontering. Du gör löpande bedömning av konstverkens underhållsbehov, samt konsttekniskt arbete såsom inramning och enklare preventiva konserveringsinsatser.

Arbetet består av lika delar praktiskt som administrativt arbete. Det administrativa arbetet består framförallt av inventering och registrering av konsten i Mölndals stads konstdatabas, samt planering av utlån och placeringar. Det förekommer även andra administrativa uppgifter som ingår i det kommunala uppdraget.

Konstteknikern förväntas delta i avdelningens gemensamma verksamheter, såsom utställningar och andra projekt, där kompetensen är relevant.

Kvalifikationer:

För tjänsten behövs konstnärlig eller konstvetenskaplig utbildning och flera års dokumenterad erfarenhet av att praktiskt hantera konst i rollen som till exempel konsttekniker, konstvetare, konservator, konstnär eller konsthantverkare. Du ska ha god kännedom om konst, förmåga att bedöma olika konstnärliga tekniker samt verkens underhållsbehov. Du behöver ett praktiskt handlag såväl som estetisk kompetens när det gäller hängning av konst.

Du behöver behärska administrativa verktyg och vi förutsätter att du har goda kunskaper i datorprogram som ingår i Office-paketet. Du behöver också kunna olika bildhanteringsprogram (till exempel Photoshop) och hantera databaser.

Vi söker dig som är praktiskt lagd, noggrann och har en förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar och behov. Du tar eget ansvar, arbetar självständigt och strukturerat. Arbetet innebär många kontakter i hela kommunen vilket kräver att du har god social förmåga. Du har lätt för att etablera kontakt, kommunicera och har förmåga att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och i skrift. Det är värdefullt om du har erfarenhet av arbete med konst inom offentlig verksamhet. B-körkort är ett krav.

Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och du fungerar bra i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person tror vi att du är noggrann, ansvarskännande, lösningsorienterad, flexibel, prestigelös och pedagogisk.

Tjänsten är på deltid och arbetet sker huvudsakligen dagtid på vardagar, men arbete kan förekomma kvällstid eller helg.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde 2019-08-12 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras 24-26 april. Omfattning 50 %.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-03

Arbetsgivarens referensnummer: A859071

Upplysningar lämnas av:

Åsa Tollbom
Enhetschef
Telefon: 031-315 16 28

Facklig(a) företrädare
Sara Sivre
SACO
Telefon: 031-315 16 07

Ilse Glimberg
VISION
Telefon: 031-315 16 87

Tillbaka