Verksamhetsutvecklare för skola och omvärld

Tillbaka

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

En av våra medarbetare kommer att gå i pension och därför söker vi nu en verksamhetsutvecklare för skola – omvärld för placering på avdelningen för utveckling och kommunikation vid Utbildningsförvaltningen.

Avdelningen för utveckling och kommunikation är en av fyra avdelningar på förvaltningskontoret. Avdelningens huvuduppdrag är verksamhetsutveckling och kommunikation. Vi ska skapa förutsättningar för att alla barn och elever ges stöd och stimulans för att utveckla sina förmågor så långt som möjligt. Med din roll i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

För mer information: http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html

Arbetsuppgifter:

Utbildningsförvaltningens verksamhetsutvecklare för skola - omvärld är förvaltningens representant för att ansvara för och utveckla praktikplatser, prao och samverkan med näringsliv och arbetsliv. Vi har ett gemensamt ansvar att agera för att utveckla kunskaper, kompetenser och förmågor hos våra elever för att möta framtiden med avseende på yrken och utbildningar.

Verksamhetsutvecklaren har ett övergripande ansvar för förvaltningens samverkan med näringsliv och organisationer på såväl kommunal som regional nivå. Verksamhetsutvecklaren arbetar med att verkställa utbildningsnämndens internbudget och verksamhetsplan där det finns uppdrag med fokus på studie- och yrkesvägledning, skola omvärld, prao och praktik. Arbetet innebär både strategiska och operativa uppdrag för att stödja medarbetare, skolledare och förvaltningsledning inom området. Att driva förändringsarbete och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling är en självklarhet. Vårt arbete och vårt uppdrag vilar på en vetenskaplig grund där dina erfarenheter och din kompetens är betydelsefull för att skapa ett hållbart resultat.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med lämplig akademisk utbildning inom arbetsområdet. Vi ser att du har en gedigen erfarenhet från utbildningssektorn och har arbetat med liknande uppgifter och ansvar inom studie- och yrkesvägledning och samverkan skola-omvärld. Du behöver ha god förmåga att skapa och vidmakthålla ett stort nätverk av kontakter i arbetslivet/näringslivet. Du är en god kommunikatör med en pedagogisk kompetens som har förmåga att möta olika målgrupper och hantera olika sammanhang. Vi förväntar oss att du är förtrogen i vår värdegrund och har ett starkt barn- och elevfokus. Du behöver ha kompetens och erfarenhet av att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete samt förmåga att leda, samordna och följa upp olika insatser/aktiviteter.

Att ha förmåga att arbeta med verksamhetsutveckling med fokus på resultat är en självklarhet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-03

Arbetsgivarens referensnummer: UTBF 114/19

Upplysningar lämnas av:

Jessica Karlsson
avdelningchef utveckling och kommunikation
Mobiltelefon: 0470-41616

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
Telefon: 0470-410 00

Tillbaka