Rektorer sökes till Härryda kommun

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Härryda kommun är en framgångsrik skolkommun med goda resultat och vi ligger långt fram i vårt gemensamma utvecklingsarbete, till exempel inom digitalisering. Skolans ledarskap är den viktigaste faktorn för att utveckla en hög kvalité och en hög måluppfyllelse i våra skolor. För att stärka och ge förutsättningar för ett gott ledarskap arbetar vi därför med gemensamt ledarskap på flera av kommunens skolor. Vi behöver nu förstärka rektorsgruppen med nya kollegor och söker dig som vill vara med och driva och utveckla verksamheten på två av våra skolor.

Vi söker rektorer till Rävlandaskolan F-5 och Säterietskolan 3-5. Läs mer om skolan på https://www.harryda.se/grundskola.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som tillsammans med nuvarande rektor vill driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö och leder och stödjer medarbetare i vardagen. Du ansvarar för enhetens systematiska kvalitetsarbete, du är omvärldsorienterad och väl insatt i styrdokument och aktuell forskning och du skapar en god samverkar med fackliga organisationer och andra interna och externa parter.

I tjänsten krävs kompetens, engagemang och ett gott ledarskap som utvecklar verksamheten. Som chef i vår verksamhet erbjuds du möjligheter till kompetensutveckling och kollegial samverkan och stöttning på våra gemensamma möten och i våra olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett stödjande och ett utmanande ledarskap som skapar förutsättningar för en god arbetsplats för medarbetarna. Du är analytisk, strukturerad och driver utveckling både strategiskt och omvärldsorienterat

Du arbetar för barn - och elevers lärande i ett 1-16 års perspektiv och du är bra på att arbeta i ett gemensamt ledarskap men du klarar också av att fatta självständiga beslut. Ledarskapet på enheten ska präglas av en tydlig ledning som har mod och kapaciteten att fatta beslut och styra arbetet för en hög måluppfyllelse.

I din roll som ledare är du kommunikativ med förmåga att lyssna, uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar.

Du har:
• kompetens och erfarenhet av att leda och arbeta i en pedagogisk verksamhet
• relevant pedagogisk högskoleutbildning
• kunskap om kommunal verksamhet

Då vi arbetar med gemensamt ledarskap och utifrån en systemteoretisk grund i vårt gemensamma arbete är det en merit om du har erfarenhet och kompetens inom detta. Vårt arbete utgår från vår helhetsidé Rötter och Vingar.Läs mer om den på:
https://www.harryda.se/barnochutbildning/forskolaochbarnomsorg/rotterochvingarvarhelhetside.4.398d641613ed5a7e30f19c9.html

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: A845307

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ann Nilsson-Mäki
Verksamhetschef grundskola
Telefon: 031-724 62 77
E-post: ann.nilsson-maki@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare
Nås via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00
E-post: kommun@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster