Lärare i fritidshem/ fritidspedagog till Bärbyskolan

Göteborgs grundskoleförvaltning omfattar 141 kommunala skolor och 44 fristående skolor med ca 56 000 elever. Omsättningen är ca 7,2 mdkr. Förvaltningen har ca 8 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens skola.

Grundskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för rektorerna att leda den pedagogiska utvecklingen av skolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för att öka elevernas lärande.
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevernas kunskapsresultat.
- Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för elevernas olika förutsättning.

Arbetsuppgifter:

Bärbyskolan ligger naturskönt på en kulle i Säve med utsikt över ett vackert odlingslandskap. På Bärbyskolan går 180 elever från förskoleklass till åk 6 med en klass i varje årskurs. Skolan har ett fritidshem med tre avdelningar och bedriver sin verksamhet i skolans lokaler. Här skapas trygga, ansvarstagande och självständiga elever genom ett nära samarbete mellan personal, elevhälsa och vårdnadshavare.

Skolan genomsyras av ett elevcentrerat arbetssätt där vi arbetar för att varje elev ska vara delaktig och ha möjlighet att påverka alla processer som rör eleven. Vår målsättning är att Bärbyskolan ska vara en skola där eleverna lämnar med goda kunskaper och en stor tilltro till sig själva. Vi har en hög andel trygga elever och vi arbetar systematiskt för att behålla den känslan hos eleverna.

Vi söker nu en ny kollega! Du kommer att arbeta på fritidshemmet och som resurs i klass.

Tillsammans med dina kollegor driver du den pedagogiska utvecklingen för eleverna under hela skoldagen. Du kommer att planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Du är nytänkande och framåtskridande och håller dig väl uppdaterad inom ditt område. Som pedagog på skolan samverkar du med vårdnadshavare, elevhälsa, arbetslag och övrig skolpersonal och ni arbetar tillsammans för att nå en god kvalité i verksamheten. I din roll ingår även att initiera och leda rastaktiviteter. Tjänsten kommer även innebära en till en undervisning under skoldagen.

På Bärbyskolan får du arbeta i en varm atmosfär med trygga och motiverade elever. Skolan är inne i en utvecklingsperiod och som medarbetare har du stor möjlighet att påverka denna utveckling tillsammans med drivna och motiverade kollegor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig fritidspedagog. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som med liknande arbetsuppgifter. Har du behörighet att undervisa i ett praktiskt-/estetiskt ämne samt erfarenhet av undervisning av elever i behov av särskilt stöd är det meriterande.

Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument och du har kompetens att arbeta med IT som kommunikationsmedel och pedagogiska hjälpmedel.

Som person är du kommunikativ och tycker om att samarbeta med kollegor genom kollegialt lärande. Du har ett starkt intresse och engagemang för att utveckla verksamheten efter varje barns individuella behov och utveckling. Hos oss är det viktigt att du trivs med ett uppdrag där du har eget ansvar och stort utrymme att ta egna initiativ. Du är kreativ och kommer gärna med nya idéer och angreppssätt. Du har förmåga och intresse av att skapa goda relationer med såväl elever som arbetskamrater.

Känner du igen dig i beskrivningen? Då ser vi fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tjänsten är ett vikariat under vårterminen på 100% med start omgående. Möjlighet till tillsvidareanställning finns.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: G19/92

Andra uppgifter:

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Mariette Forsman
Rektor
Telefon: 031-3668186

Fackliga företrädare:

Eva Heed
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-3672950

Robert Wennerberg
Lärarförbundet
Telefon: 031-7015526

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster