Kommunekolog, sektor samhällsbyggnad

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Vi söker en vikarierande kommunekolog till verksamhet miljö.

Verksamhet miljö består idag av 15 personer. Verksamheten ansvarar för områden som rör livsmedel, hälsoskydd, miljöskydd och naturvård. Vi jobbar med allt från myndighetsutövning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen till miljöstrategiskt arbete och rådgivning. Vårt uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling. Vi kan erbjuda dig en utmanande och varierande tjänst. Du får roliga, kunniga och debattglada kollegor, som är bra på att nå resultat över enhets- och sektorsgränser.

Arbetsuppgifter:

Som kommunekolog hos oss arbetar du och ytterligare en ekolog tillsammans för att driva och utveckla natur- och vattenvårdsarbetet.
Du kommer att vara delaktig i kommunens samhällsplanering. Tillsammans med representanter från andra förvaltningar deltar du i arbetet med detaljplaner och andra projekt.
Du kommer att handlägga strandskyddsärenden och delta i handläggning av andra ärenden där naturvården berörs.
Du kommer att driva och delta i olika naturvårdsprojekt, exempelvis LONA-projekt. Du deltar i upphandlingar och bedömer resultatet av naturvärdesinventeringar, miljökonsekvensbeskrivningar med mera. Du svarar på remisser, till exempel från andra myndigheter. Du kommer också att arbeta med att sprida information och ge rådgivning internt och externt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är universitetsutbildad ekolog/naturvårdsbiolog eller motsvarande. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet inom området. Vi ser helst att du har arbetat med strandskyddsärenden och detaljplaner tidigare.
Du har ett brett miljö- och samhällsintresse, är intresserat av samhällsplanering och har goda kunskaper inom miljöbalken och plan- och bygglagen och deras tillämpning.
Vi ser gärna att du har limnologisk inriktning, men det är inget krav. GIS-kunskaper är meriterande.
Du ska kunna analysera och bryta ner komplexa frågeställningar och tillsammans med kollegor nå fram till bra lösningar. Du ska kunna ta initiativ, sätta igång aktiviteter, komma med egna idéer och hitta nya angreppssätt i arbetet. Arbetet kräver engagemang, lyhördhet och uthållighet - och förmåga av avsluta arbetsmoment du själv ansvarar för. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Samarbetsförmåga med kollegor och förmågan att bemöta allmänhet, företag och andra intressenter på ett bra sätt är centralt. Många av de frågor du arbetar med innebär arbete i nätverk med externa grupper.
I urvalsprocessen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är också ett krav. Du behöver inte ha tillgång till egen bil, då kommunen har en bilpool.
Tjänsten är ett vikariat till och med 2019-12-31.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A850332

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Laila Ekman
Verksamhetschef miljö
Telefon: 0303-70 33 05

Maria Magnusson
Kommunekolog
Telefon: 0303-70 37 37

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.



<< Tillbaka till listan över lediga tjänster