Fysioterapeut och arbetsterapeut till Intensiv Hemrehab och Rehabenheten

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du får vara med och göra skillnad för dina medmänniskor? Se hit! Vi är en arbetsplats som erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete. Här tror vi på våra medarbetares kompetens. Du får stort eget ansvar och omväxlande arbetsdagar. Det är viktigt för oss att du har möjligheten att utvecklas i din yrkesprofession. Nu söker vi fysioterapeuter och arbetsterapeuter till våra enheter. Varmt välkommen med din ansökan!

Intensiv hemrehabilitering (IHR) är ett projekt inom hemsjukvården där du får vara med att utformar ett nytt arbetssätt med rehabilitering i den enskildes hemmiljö. Målgruppen är personer som skrivs ut från sjukhus eller korttidsboende och som är i behov av rehabilitering för att öka sin självständighet och lättare klara av de vardagliga sysslorna. Här blir du en del av ett multiprofessionellt team med fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska och undersköterskor som arbetar med rehabilitering i hemmet utifrån patientens egna målsättningar under en begränsad tidsperiod. Vi har ett helhetstänk kring patienten vad gäller vardagliga aktiviteter och träning.

Rehabenheten äldreomsorg arbetar mot särskilda boenden, hemsjukvården och korttidsenheter. Vi tror att teamarbete med kunden i fokus är nyckeln till framgång. Vi utgår från hela människan där vårt främsta mål är att kunderna upplever god hälsa, en meningsfull tillvaro och högsta möjliga kvalitet på den vård och omsorg vi ger. Här arbetar vi utifrån mobilt arbetssätt, vilket innebär att du har digitala verktyg med dig så att du enkelt kan hämta, visa och uppdatera all information direkt där du är.

Med visionen ”Alltid bästa möjliga möte” driver vi framgångsrikt verksamhet inom vård och omsorg. Läs mer om vår förvaltning på www.vasteras.se/vardochomsorg.

Arbetsuppgifter

IHR
Som arbetsterapeut och fysioterapeut i IHR är du med och möter upp patienten vid hemgång från sjukhus eller korttidsboende. Första dagarna görs mätningar enligt valda bedömningsinstrument gällande hälsa, aktivitetsförmåga och förflyttningsförmåga. Fysioterapeut och arbetsterapeut ansvarar gemensamt för att upprätta en rehabplan med specifika mål. Du gör yrkesspecifika bedömningar, sätter in åtgärder och följer upp rehabiliteringen under de veckor som patienten är inskriven i IHR. Tillsammans med kontaktperson och planerare samordnar du insatserna kring patienten.

REHABENHETEN
Som arbetsterapeut och fysioterapeut på Rehabenheten äldreomsorg har du ett självständigt och flexibelt arbete där du själv planerar och strukturerar din dag. I ett nära samarbete med andra yrkesprofessioner arbetar du med bedömningar och utvärderingar av insatser i patientens hem. Du gör nybedömningar, behandlingar och uppföljningar samt förskrivning av hjälpmedel. Om intresse finns kan du få utbilda personal och ansvara för handledning av studenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller legitimerad fysioterapeut. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du tidigare arbetat i rollen som arbetsterapeut eller fysioterapeut värderar vi det högt. Förskrivningsrätt på hjälpmedel är ett plus. Vi vill att du har god datakunskap och är van att dokumentera. För att arbeta i IHR krävs körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. God samarbetsförmåga och att kunna arbeta självständigt är viktiga förutsättningar för arbetet. Du har förmåga att ta egna initiativ, är strukturerad och kan prioritera bland omväxlande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du bidrar med idéer för att utveckla verksamheten och du bidrar till en inkluderande, inspirerande och uppskattande arbetsplats.

Välkommen att bli en del av Västerås stad och till ett jobb som gör skillnad!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 7

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00256

Kontakt

Enhetschef Susanne Thorsell Telefon: 021-392909

Projektledare Helena Arwidsson Telefon: 021-394104

Sveriges arbetsterapeuter Agneta Johansson Stridh Telefon: 021 - 39 16 32

Fysioterapeuterna Lisa Wikström Telefon: 021-398875

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!