Samordnande stödpedagog för boende och personlig assistans

Tillbaka

Är du intresserad av ett givande, utvecklande och utmanande arbete så är uppdraget som samordnande stödpedagog för boende och personlig assistans något för dig. Tjänsten är organiserad under område funktionsnedsättning vars verksamheter vuxit och utvecklats mycket under de senaste åren.

Inom område funktionsnedsättning så bygger vi upp och arbetar utifrån ett individuellt arbetssätt kring de personer som bor här. Fokus ligger på att skapa möjligheter för de boende att leva ett rikt liv med roliga och givande aktiviteter, både i grupp och individuellt, och skapa förutsättningar för en väl fungerande vardag.

Du erbjuds löpande kompetensutveckling inom yrkesområdet och goda möjligheter att växa i yrkesrollen utifrån dina egna förutsättningar.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som samordnande stödpedagog för boende och personlig assistans syftar till att öka stödet till stödpedagoger, stödassistenter och personliga assistenter i det dagliga arbetet inom verksamheten för funktionsnedsättning. Den samordnande stödpedagogen har ett nära samarbete med enhetschef för boende, enhetschef för personlig assistans samt verksamhetschef för att säkerställa god kvalitet i verksamheterna.

I samverkan med stödpedagoger och övrig personal i arbetsgrupperna så ansvarar du för utveckling av arbetsmetoder, pedagogiskt arbetssätt/förhållningssätt samt dokumentation. Du håller i verksamhetsmöten samt är ett stöd i schemaläggning och verksamhetsplanering.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs högskole- eller yrkeshögskoleutbildning med social eller pedagogisk inriktning mot område funktionsnedsättning. Kunskaper i teckenspråk är meriterande.

För att lyckas i arbetet som samordnande stödpedagog så behöver du ha:
• förmåga att leda, motivera och inspirera medarbetare att arbeta mot uppsatta mål i syfte att utveckla verksamheten
• en god kommunikativ förmåga
• ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att samordna och administrera
• förmåga att arbeta både i grupp och självständigt
• förmåga att skapa och bibehålla goda relationer

Körkort B är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Vi förväntar oss att du har bred erfarenhet av olika funktionsnedsättningar inom t ex autism och psykiatri samt kunskap och erfarenhet av arbetssätt kring problemskapande beteende.

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: 17/88

Upplysningar lämnas av:

Pia Brown Stjärnå
Enhetschef boende
Telefon: 033-430 57 95
E-post: pia.brown-stjarna@ bollebygd.se

Carolina Nicklasson
Enhetschef Personlig assistans
Telefon: 033-430 57 93
E-post: carolina.nicklasson@ bollebygd.se

Tillbaka