Rektor på Öckerö seglande gymnasieskola och vuxenutbildning

Tillbaka

Vi söker en rektor till
* Öckerö seglande gymnasieskola.
* Studiecentrum, som är en del av kommunens aktivitetsansvar för ungdomar mellan 16 20 år
* Öckerö kommuns vuxenutbildning

På Öckerö seglande gymnasieskola, som är den största delen av verksamheten, har vi havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har nu ca 300 elever.

Vi erbjuder tre program: naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och sjöfartsprogrammet med två
inriktningar, däck och maskin.
Våra tre program har alla anknytning till havet och sjöfarten.

Inför läsåret 2020/2021 planerar vi att utöka med ytterligare ett program, ekonomiprogrammet, som fullt utbyggt kommer att ha ca 75 elever.

På Öckerö seglande gymnasieskola erbjuder vi en krävande utbildning i ett tillåtande klimat. Vi har verklighetsförankrad undervisning på riktigt.
Vi arbetar utifrån:
* Nyfikenhet Alla ska känna glädje, positiv känsla och engagemang
* Öppenhet Alla ska känna sig delaktiga, behövda, lika värda och trygga
* Tydlighet - Alla ska veta vad, när, hur och varför

För mer information: http://www.seglande.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu rektor till Öckerö seglande gymnasieskola och vuxenutbildning.

Ledorden för verksamheten är nyfikenhet, öppenhet och tydlighet. Ditt uppdrag är att skapa ett arbetsklimat för elever och personal som genomsyras av dessa ledord.

Du kommer att ansvara för måluppfyllelse, budget, personal och kvalitet inom enheten. Uppdraget innebär att du ska leda, utveckla och följa upp verksamheten enligt våra styr- och måldokument i samverkan med personal och elever.

Du kommer att vara med och utveckla verksamheten med ett nytt program och bygga en ny organisation utifrån dessa nya förutsättningar. Tillsammans med elever och personal skapas en verksamhet att vara stolt över.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av tidigare rektorsuppdrag. Du har en helhetssyn på lärande, är tydlig och modig och kan förverkliga goda visioner om framtidens lärande.

Som ledare har du en tydlig drivkraft att arbeta för hög måluppfyllelse och vill arbeta nära skolans elever och medarbetare. Vi söker dig som tänker nytt och trivs i en miljö i ständig utveckling. Du kan kommunicera internt och externt på ett sätt som skapar delaktighet och värdefull samverkan. Du arbetar långsiktigt, strategiskt och ser helheten.

Som person är du självständig, trygg i ditt ledarskap och prestigelös i ditt arbetssätt. Du skapar engagemang och använder din kreativitet till att bli handlingskraftig. Du har en analytisk förmåga och med hjälp av ett lösningsorienterat och resultatinriktat arbetssätt tar du ansvar för både verksamhet och ekonomi.

Du ingår tillsammans med förskolechefer, rektorer, enhetschefer och förvaltning i ett ledarteam i barn- och utbildningsförvaltningen i Öckerö kommun.

Vi erbjuder dig en varierande och utvecklande roll i ett spännande uppdrag och stora möjligheter att påverka utvecklingen av skolverksamheten Öckerö seglande gymnasieskola och vuxenutbildning, samt, i Öckerö kommun som helhet.

Välkommen med din ansökan!


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Rektorsutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du har erfarenhet från olika typer av program, gärna från både yrkesprogram och studieförberedande program och vi ser gärna att du har erfarenhet från utbyten med skolor i andra länder och/eller andra utlandserfarenheter.

Övrigt:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 031-97 62 00.

Öckerö kommun avser att genomföra denna rekrytering i egen regi och ber därför vänligen men bestämt att rekryteringsföretag inte kontaktar oss för att erbjuda sina tjänster.

Urval och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstiden går ut, så skicka gärna in din ansökan tidigt. Ansökningar tas
endast emot via Offentliga jobb, ej via mail.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A854269

Upplysningar lämnas av:

Katarina Lindgren
Skolchef
Telefon: 031-97 63 19
E-post: katarina.lindgren@ ockero.se

Tillbaka