Stödassistent till Fågelkärrsvägens gruppbostad

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

– Jag är stolt över att jobba i hemtjänsten på Tjörn. Jag känner mig värdefull för dem jag är till för, vi har en fin sammanhållning kolleger emellan och har nära till varandra i våra nya lokaler. Här finns alla samlade; hemtjänst, hemsjukvård, bistånd, gruppledare med mera. När samarbetet fungerar bra, blir också vården och omsorgen bättre, säger Annelie Karlsson, undersköterska i hemtjänsten.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en kreativ och engagerad medarbetare till Individ och familjeavdelningen med placering på Fågelkärrsvägens gruppbostad som är ett LSS boende i Höviksnäs. Gruppbostaden innefattar 5 stycken lägenheter, här bor personer med kognitiva och/eller neuropsykiatriska funktionsvariation. Du ska vara intresserad av att arbeta med personer som har funktionsvariation. Tillsammans med dina kollegor och övrigt nätverk runt brukaren, arbetar du individanpassat, lågaffektivt, med tålamod och mycket humor. Du kommer att ha ansvar som stödperson för en eller flera brukare och i den rollen ha främsta ansvaret för att upprätta rutiner, genomförandeplaner samt journalföring. Du bör därför ha god datavana och goda kunskaper i svenska språket.
Arbetet omfattar att verkställa insatser för individen som rör fysisk omvårdnad, praktiskt stöd och hjälpsamt pedagogiskt arbete med den enskilde. Arbetet innehåller HSL-uppgifter som utförs på delegation. Som stödassistent arbetar du individuellt gentemot varje boende där stöd- och motivationsarbete ger förutsättning för en ökad självständighet.

Kvalifikationer:

Utbildning inom vård och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet med specialisering inom funktionsnedsättning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska helst ha tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen och av att arbeta stödjande. Du måste vara en lugn, stabil och trygg person som kan arbeta strukturerat, både självständigt och i grupp. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och prestigelös i ditt sätt att arbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på körkort föreligger.
Kunskap i AKK ser vi som meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 65%
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Schema. Tjänstgöring enligt schema dag, kväll och helger. Om behov uppstår kan även journatt ingå i tjänstgöringen.
Tillträde: 19-02-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-15
Referensnummer: Soc 2018/182

Andra uppgifter:

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Upplysningar lämnas av:

Ann-Christin Måneskiöld
Enhetschef
Telefon: 0304-601055

Kerstin Sennung
Gruppledare
Telefon: 0304-60 14 79

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster