Leg sjuksköterskor till LSS, socialpsykiatri/ PK3 eller särskild resurs

Publiceringsdatum: 2018-12-06

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Vill du vara med och forma framtidens sjuksköterskeorganisation inom LSS, personlig assistans och socialpsykiatri? Vi fortsätter vårt påbörjade arbete och utvecklar vårt teambaserade arbetssätt och söker nu fyra legitimerade sjuksköterskor med olika inriktning;
- LSS-bostäder/pk1-2
- socialpsykiatri/pk3
- särskild resurssköterska
Tillsammans med ett fantastiskt gäng kollegor kommer du vara med och skapa en stabil verksamhet med goda förutsättningar och en bra arbetsmiljö.

Har du hög samarbeteskompetens och god förmåga att se möjligheter i hinder och vill jobba med meningsfulla och stundvis komplexa arbetsuppgifter? Tveka inte att söka! Som anställd hos oss erbjuds du individuellt anpassad introduktion, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och flextidsavtal.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som sjuksköterska i funktionsstödsförvaltningen innebär att ansvara för omvårdnaden av patienterna, vilket betyder att självständigt bedöma, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser riktade till målgruppen. Du leder, organiserar, planerar, prioriterar och samordnar omvårdnadsarbetet och ansvarar också för medicinska åtgärder.
Vi arbetar team-baserat och du kommer att samarbeta med fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, biståndshandläggare, chefer och omsorgspersonal, och ansvarar för omvårdnadskompetensen i teamarbetet.
Du samverkar också med primärvård, slutenvård och andra aktörer utifrån en helhetssyn på patienten. I arbetsuppgifterna ingår att genomföra och medverka vid planering för säker hemgång, delta i nätverk med mera.

Som sjuksköterska handleder och utbildar du också medarbetare i omvårdnad samt i hälso- och sjukvårdsinsatser som omfattar delegering. Du deltar aktivt i utvecklingsarbete för att förbättra vår verksamhet.

Du som sjuksköterska med uppdrag att vara en resurs i teamet kommer att täcka upp för kollegors planerade och/eller akuta frånvaro samt avlasta kollegor utifrån behov. Som resurssjuksköterska får du en central roll där din kompetens och dina erfarenheter är en framgångsfaktor i verksamheten.

Vi har gemensamma lokaler med rehab-teamet och närheten till arbetskamraterna bidrar till en god sammanhållning och en trevlig arbetsmiljö. Vi utser mentorer till våra nyanställda medarbetare och våra mentorer/sjuksköterskor har en bred kompetens och en mångfald av erfarenheter.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.

För arbete mot socialpsykiatri/pk3 är det att krav att du har erfarenhet av målgruppen.
För arbete mot LSS-bostäder är det meriterande med erfarenhet av målgruppen.
För arbete som resurssjuksköterska underlättar det om du har det om du bred/flerårig erfarenhet inom yrket.

Vi vet att olika kunskaper, erfarenheter och kompetenser skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativ och utvecklande verksamhet.
Det är därför meriterande om du därtill har erfarenhet eller har specialintresse av något av följande:
• kommunal hemsjukvård
• personlig assistans (hälso- och sjukvårdsinsatser för målgruppen)
• förskrivningsrätt för inkontinenshjälpmedel, diabeteshjälpmedel eller läkemedel.
• är distriktssjuksköterska

Vi förutsätter att du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl på svenska, i tal och skrift.

För att trivas i uppdraget är du som person lösningsfokuserad och bra på att samarbeta, bygga relationer och skapa nya nätverk. Du har god flexibilitet och förmåga att hantera oförutsedda händelser och håller en hög och jämn servicenivå. Ditt bemötande är gott och du delar Malmö stads värdegrund där du möter varje människa med förståelse och respekt.

Är du nyfiken på hur vi arbetar och vill göra arbetsplatsbesök eller gå bredvid, kontakta oss gärna.

B-körkort ett krav.


Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang. Låter detta som något för dig? Välkommen att söka tjänsten!


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Arbetstidsbeskrivning: 38,25 schema med helgtjänstöring dagtid var 5:e helg Tillträde snarast enligt ök

Antal platser: 4

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: 177-18-218

Kontaktpersoner

  • Eleonora Holmberg Allansson
  • Sektionschef
  • 0734-089690

Fackliga företrädare

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och vi kan komma att kontakta dig även under helgfria vardagar under jul- och nyårshelgerna. Är du bortrest/ej nåbar under ansökningsperioden vänligen ange det i din ansökan.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.