Elevassistent till Pettersbergsskolan

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med att stötta elever i tidiga åldrar? Nu söker vi dig som vill arbeta som elevresurs. Som anställd hos oss får du möjlighet att vara en del av ett kollegialt lärande, pedagogiska träffar och kompetensutveckling. Är du den vi söker?

Pettersbergsskolan är en grundskola med barn från förskoleklass till år 9. Vi har idag omkring 510 elever och ca 80 medarbetare. Vi har även flera förberedelsegrupper och ett fritidshem. Vi arbetar för att ge våra elever en god grund för det livslånga lärandet. Detta i samverkan med föräldrar. För oss är elevinflytande viktigt för att eleven ska kunna uppleva skolarbetet som meningsfullt och kunna påverka sin skoldag. Vår skola är en bra väg in i framtiden.

Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/pettersbergsskolan.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som elevassistent med elever upp till år 3. Som elevassistent stöttar du eleven i klassrummet och är även ett stöd till läraren. Tjänsten innebär att du arbetar med eleverna både under skoltid och efter skoldagens slut, då följer du dem till fritids. Du har ett nära samarbete med dina kollegor, stöttar arbetslaget och bidrar till skolans utveckling.

Kvalifikationer

För tjänsten som elevassistent har du en pedagogisk utbildning på minst gymnasienivå. Du har arbetat med elever inom autismspektrat eller som har adhd eller utåtagerande problematik. Du har goda datakunskaper. Vi ser gärna att du har arbetat med lågaffektivt bemötande. Den lågaffektiva pedagogiken handlar om hur vi kan skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar på de elever vi arbetar med eller i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Det innebär att man håller sin egen känslointensitet låg och utstrålar ett lugn för att undvika att tillföra mer stress till situationen. Erfarenhet från arbete på mångkulturell skola eller med nyanlända är positivt.

För oss är det viktigt att du som person är stabil och trygg samt att du har en förmåga att motivera barnen i deras lärande. Du skapar förståelse genom att anpassa din kunskap till mottagaren så att alla elever lär och utvecklas. Du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt och har goda relationer till barn, föräldrar och kollegor. Det är för oss en självklarhet att du kan arbeta självständigt och lägger stor vikt vid att ditt arbete håller hög kvalitet. Du har vidare förmåga att se möjligheter och lösningar och är inte rädd för att komma med egna idéer och nya angreppssätt.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 100%
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Allmän visstidsanställning på 6 månader, med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-02

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00266

Kontakt

Biträdande enhetschef/rektor Camilla Karlsson Telefon: 021-39 77 85

Kommunal Kerstin Bergquist Telefon: 021-39 77 70

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!