Hej biståndshandläggare inom SVU/ Korttid!

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra 5 200 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor.
Var med och bygg morgondagens vård och omsorg – Malmö behöver dig!
Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är organiserad i tre enheter varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut. I dagligt tal kallar vi oss SVU, en förkortning av "samverkan vid utskrivning från sjukhus". Se gärna filmen som beskriver uppdraget: https://www.youtube.com/watch?v=LWLvFtx-NK4&feature=youtu.be

Enheten består av tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).
Vi sitter i ljusa, trivsamma lokaler på Agnesfridsvägen 2, med goda möjligheter till parkering och nära kollektivtrafik. https://goo.gl/maps/jmwJ5WkHqTH2

Vi söker nu dig som vill arbete som biståndshandläggare på denna spännande och viktiga verksamhet i sommar!

Arbetsuppgifter

Träffa vår biståndshandläggare Anna, som berättar mer om sitt arbete: https://www.dropbox.com/s/g5nt87uyd0aylav/Bist%C3%A5ndshandl%C3%A4ggare%20Anna.mp4?dl=0
Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och andra externa myndigheter. Vi både använder oss av bil och cyklar ibland, vilket ger vardagsmotion, har fin arbetsgemenskap och har ett utvecklande yrke med ett mångfald av möten.

I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.
Du kan erbjudas möjlighet att börja arbeta som timvikarie under våren. Vi erbjuder individuell introduktion med mentorskap

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller under utbildning och genomfört praktik inom myndighetsutövning (termin 5, med alla kurser godkända) och har god kunskap inom gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita och IBIC.
Som person är du tydlig, strukturerad, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt.
Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du befinner dig på annan ort, kan intervju ske via Skype.

Tidsbegränsat till: 2019-08-30

Antal platser: 4

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-28

Referensnummer: 175-19-07

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Anna Nordstrandh
  • Vision
  • 040-34 57 82

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: http://www.malmo.se/malmobehoverdig