Verksamhetsutvecklare IKT

Tillbaka

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetsutvecklare IKT arbetar du med att utveckla lösningar för förvaltningens IT-miljö. Du har ett helhetsansvar för IT och digitalisering inom förvaltningen samt ansvar för att identifiera behovet av IT-stöd och utreda vilka förändringar som behöver genomföras för att uppfylla behoven. Du tillför kompetens inom IKT och är delaktig i allt från behov till leverans av lösning. Arbetet innehåller även förvaltning av de system som förvaltningen redan använder och dokumentation och underhåll av levererade lösningar. Förvaltningen använder sig av G-suite, Skola24 och Unikum.

Du arbetar på uppdrag av förvaltningens verksamheter och har en social roll i förvaltningen. Samverkan är en stor del och du har daglig kontakt med olika aktörer i organisationen. Du har ett nära samarbete med kommunens IT-avdelning, andra tjänstemän inom och utom förvaltningen, samt externa leverantörer. Du är med i hela arbetet från krav till färdigt system eller verktyg, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus. Du har känsla för kostnadseffektivitet, kunskap om hantering av personuppgifter och ser till att de system och tjänster som kommunen upphandlar lever upp till verksamheternas förväntningar.
Du omvärldsbevakar den digitala utvecklingen för att se vilka delar vi bör implementera inom förvaltningen för att hålla oss i framkant. Tjänsten är på Barn- och ungdomskontoret.

Kvalifikationer:

Du har akademisk examen inom relevant område för uppdraget ex systemvetenskap eller IT, alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt. Meriterande är erfarenhet av arbete inom förskola och skola samt verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandling och juridik inom personuppgiftsområdet.

Vi söker dig som gillar utmaningar och har en förmåga att se och förstå helhetslösningar. Som person är du drivande, målfokuserad, strukturerad, ansvarstagande och har förmågan att agera proaktivt. Du har ett stort engagemang som du gärna sprider till andra och har viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och verksamheten. Du är en analytisk och kreativ problemlösare som kan hantera komplexitet i stora mängder data. Du har ett stort intresse av att hålla dig uppdaterad inom området och en vilja att bredda din kompetens inom området IKT och digitalisering. Du är kommunikativ och har god dokumentationsförmåga. Det är nödvändigt att du har lätt för att uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och i skrift. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-03

Arbetsgivarens referensnummer: A861394

Upplysningar lämnas av:

Kristina Jakobsson
Administrativ chef
Telefon: 0322-61 6348
E-post: kristina.jakobsson@ alingsas.se

Tillbaka