Sannaskolan söker skoladministratör/ chefsstöd

Göteborgs grundskoleförvaltning omfattar 141 kommunala skolor och 44 fristående skolor med ca 56 000 elever. Omsättningen är ca 7,2 mdkr. Förvaltningen har ca 8 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens skola.

Grundskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för rektorerna att leda den pedagogiska utvecklingen av skolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för att öka elevernas lärande.
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevernas kunskapsresultat.
- Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för elevernas olika förutsättning.

Arbetsuppgifter:

Som skoladministratör/chefsstöd på Sannaskolan arbetar du tätt tillsammans med en administratör och skolans två rektorer.

Du kommer att hantera administrativa elev- och personalfrågor som exempelvis inom personalsystem för våra medarbetare samt elevsystem för våra elever och vårdnadshavare.
Arbetsuppgifter består också av in- och utskrivningar av elever, elevuppföljning, kontakt med vikarier, beställningar, föra mötesanteckningar samt viss schemaläggning.
Arbetet kommer till stor del att ske i Personec, Procapita, Winst, Indra och Hjärntorget med bland annat anställning- och lönefrågor och med elev- och eventuellt betygsregistreringar.

Kvalifikationer:

Du som söker har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller offentlig förvaltning. Pedagogisk erfarenhet är meriterande.

Du har tidigare erfarenhet av att hantera olika administrativa arbetsuppgifter och har god vana att arbeta i olika IT-system inom en administrativ kapacitet. Dokumenterad och god vana av arbete i Procapita, Personec, Indra och Hjärntorget, eller snarlika system är av stor vikt.

Det är en fördel om du tidigare har arbetat som administratör eller chefsstöd inom Göteborgs stad.

Under perioder är det ett högt tempo på skolan vilket betyder att du behöver ha en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kunna hantera en hög arbetsbelastning.

Det är viktigt att du är självgående i ditt arbete och fullföljer arbetsuppgifter från A till Ö.

Som person är du engagerad, strukturerad och lösningsfokuserad. Uppdraget innebär mycket kontakt både internt och externt vilket innebär att du är serviceinriktad, har ett gott bemötande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, att du är självgående och arbetar strukturerat och målinriktat. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och vilja till samarbete med övriga kollegor.

Välkommen med din ansökan.

Vill du veta mer om Sannaskolan se https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/sannaskolan/

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: G18/764

Andra uppgifter:

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Alan Navberg
Rektor
Telefon: 031-365 82 64

Maria Ström
Rektor
Telefon: 031-365 93 50

Fackliga företrädare:

Rigmor Petersson
Vision
Telefon: 031-365 17 09

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster