Systemansvarig till HR-strategiska avdelningen

Publiceringsdatum: 2019-02-20

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Inom HR-strategiska avdelningen finns specialistkompetenser samlade inom HR i tre enheter; arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning och HR-organisering/SLA. HR-strategiska avdelningen leds av HR-direktör som även ansvarar för arbetsgivarutskott och kommuncentral samverkan. HR-strategiska avdelningen har i uppdrag att leda, utveckla det strategiska arbetet för kommunens sammanhållande HR-arbete.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till att säkerställa kvalitén i våra HR-system och utveckla efter verksamhetens behov? Gillar du att arbeta i den komplexa miljö som det innebär att få HR-systemen att stödja verksamheterna inom HR-området? Har du också förmågan att växla perspektiv och på så vis balansera mellan helheten och detaljer? I så fall har vi tjänsten för dig.

Som systemansvarig blir du en av två systemansvariga där du och din kollega arbetar utifrån det strategiska perspektivet med förvaltning och utveckling av stadens gemensamma HR-system. Malmö stads HR arbete stödjs genom ett gemensamt arbetssätt vilket även blir din utgångspunkt i ditt dagliga arbete. Du kommer att samarbeta med systemförvaltare som finns i en utförarorganisation, HR-service.

Arbetet innebär att verkställa fastställd förvaltningsplan, att bidra till god funktionalitet i våra systemstöd, att samarbeta med leverantör samt att i arbetet väga in risk- och säkerhetsperspektivet. I samverkan med kollegor inom avdelningen och inom andra delar i organisationen, kommer du att medverka i olika utvecklingsarbeten. Du kommer även att medverka i framtagande av SLA som reglerar det gemensamma arbetssättet inom HR såsom förvaltningsplan, finansiering, HR-agenda. I uppdraget ingår att arbeta utifrån organisationen som helhet och ha en förståelse för relationen till andra verksamhetsområden som tex ekonomi, IT-drift och digitalisering.

Du kommer att vara organiserad inom enheten för HR-organisering/SLA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk utbildning, som tex systemvetare, eller utbildning/förvärvad kunskap som kan bedömas likvärdig.
Du har erfarenhet av systemansvar/förvaltning i beställar- eller leverantörsfunktion och du har erfarenhet av avtalshantering och leveransuppföljning samt leverantörsstyrning. Du har god kunskap inom IT-området och IT-stöd utifrån ett verksamhetsperspektiv och du är intresserad av att tillvarata digitaliseringens möjligheter. Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av HR/HR system.
Du är van att delta i och driva projekt och har erfarenhet från större organisationer där du lärt dig att snabbt få överblick över flöden och processer.

Du har mycket god kunskap i svenska språket i både tal och skrift och kan förklara komplexa frågor/IT-relaterade texter på ett begripligt sätt.
Som person är du strukturerad, arbetar självständigt, tar initiativ och når uppsatta mål. Du har lätt för att samarbeta och tillsammans med dina kollegor bidrar du till utvecklingen av HR-systemen. Du är kommunikativ, prestigelös och bekväm med att informera och tala inför grupper.
Du har förmåga att se helhet och har god analytisk förmåga. Du är lyhörd för organisationens behov och kan balansera den mot andra aktörers krav och söker konstruktiva lösningar utifrån olika intressenters perspektiv.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-10

Referensnummer: 102-19 systemansvarig

Kontaktpersoner

  • Maria Kellerman
  • Enhetschef
  • 0708-408730

Fackliga företrädare

  • Harald Nilsson
  • Saco
  • 040-341195
  • Visions Malmöavdelning
  • Vision
  • 040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.