Förskollärare till Höstvädersgatan 51-57

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Vi vet att en förskola av bra kvalitet gör skillnad för barnens fortsatta lärande och framtidstro - är du villig att vara med och påverka barnens framtid? Då ska du söka till oss! Här kan du vara den som gör skillnad för barnen och bidra till att ge dem en bra start i livet och god utveckling innan skolstart.

Förskolan Höstvädersgatan 51-57 ligger i Biskopsgården med närhet till natur och kommunikation.
Förskolan kommer att renoveras under våren, vilket innebär att vi under den perioden kommer att evakuera till en närliggande förskola på Mildvädersgatan. Då vi kommer tillbaka till Höstvädersgatan 51-57 i juni 2019 så är det till nya fina lokaler. Vi kommer också att utöka vår verksamhet från två till tre avdelningar. Detta är alltså en möjlighet för dig som vill vara med och starta upp något nytt!

Det finns många goda skäl att välja oss:

• Förskolan ligger i ett interkulturellt område vilket gör det spännande, betydelsefullt och utvecklande att arbeta här. Vårt arbete tar sin grund i våra styrdokument och barnens intresse.
• Vi är inspirerade av Reggio Emilias filosofi och värnar om att alltid se till barnens bästa när vi organiserar oss.
• En stor del av vårt arbete handlar om att arbeta med flerspråkiga barns språkutveckling.
• Vi deltar i läslyftet för förskolan
• Våra barn på förskolan är indelade i mindre grupper. Vi vill vara närvarande pedagoger som har möjlighet att se varje barn. Vi tror att goda relationer är grunden till allt lärande och arbetar därför med att bygga och vidareutveckla detta på vår förskola.
• Vi har regelbunden handledning av psykolog.
• Du ingår i en utvecklingsgrupp med andra förskollärare där ni tillsammans arbetar med vårt systematiska kvalitetsarbete.
• Du får fria pedagogiska luncher och arbetskläder.

Som förskollärare hos oss har du det främsta pedagogiska ansvaret och ansvarar för att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet kring barnens utveckling och lärande. Tillsammans med kollegor, och utifrån barnens intressen och läroplanens mål.

Kvalifikationer:

Du som söker är legitimerad förskollärare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett mångkulturellt område samt av språkutvecklande arbetssätt. Du ska ha goda kunskaper om barns utveckling och lärande.

Som person är du öppen för att pröva nya arbetssätt för att kunna möta behoven hos dom vi är till för. Du har ett positivt förhållningssätt och ett stort engagemang för föräldrasamverkan. Vidare är det viktigt att du har hög social kompetens och har förmågan att lyssna.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: F19/49

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. 
 
Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. 
 
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR. 
 

Upplysningar lämnas av:

Anette Myrholt
Förskolechef
Telefon: 031-366 61 67

Fackliga företrädare:

Ulla Stålstedt Ghose
Lärarnas riksförbund
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ grundskola.goteborg.se

Anders Wilhelmsson
Lärarförbundet
Telefon: 031 - 701 55 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster