Gymnasielärare inom kreativa och digitala ämnen

Tillbaka

Lerums gymnasium ska vara en av regionens mest attraktiva gymnasieskolor och ett självklart alternativ för ungdomarna i Lerum. Vi söker nu dig som tillsammans med elever, medarbetare och skolledning vill vara med i det arbetet.

Med sina ca 1200 elever är Lerums gymnasium en attraktiv och populär skola med en stark värdegrund som fokuserar på trygghet, närvaro och utmaningar. Skolan kännetecknas av bredd och spets. Vi har nio nationella program, gymnasiesärskola och IM, uppdelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Skolan har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning. Lärarna är organiserade i arbetslag runt eleverna på de olika programmen. Gymnasiet ligger i en fantastisk miljö, med ett grönt parkområde, alldeles intill Säveån, bara några minuters promenad från Lerums centrum och tågstation.

Arbetsuppgifter:

Vi på Lerums gymnasium erbjuder en stor bredd när det gäller program inom design, bild, media och programmering. Vi söker nu kreativ förstärkning till följande program och inriktningar:

• Estetiska programmet, inriktning Bild & formgivning och Estetik och media
• Teknikprogrammet, inriktning Design & produktutveckling och Informations- & medieteknik
• Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Medier, information & kommunikation

Du kommer att arbeta både självständigt och i team; i arbetslag, i programlag, i olika ämneslag och i förekommande fall också i grupper med skolövergripande uppdrag. Du kommer att ingå i programlag och arbetslag på ett av programmen där du också är mentor. Förutom mentorskap ingår sedvanliga läraruppgifter. I samarbete med arbetslag och specialpedagog gör du anpassningar för elever i behov.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig och har lärarlegitimation i några av kurserna bild, bild och form, form, design, foto, medieproduktion, programmering och webbutveckling.

Det är viktigt att du är en utpräglad lagspelare som tillsammans med dina kollegor, i arbetslaget och i ämnesgruppen, arbetar för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling på sin väg mot vuxenlivet. Ditt mentorskap kännetecknas av ett stort engagemang för hela människan och du förstår värdet av ett aktivt mentorskap i kontakten med eleven och, i förekommande fall, med vårdnadshavarna. Du har en tydlig pedagogisk idé kring hur du kan stödja utvecklingen hos varje elev utifrån läroplanens intentioner och övriga styrdokument. Du är van vid att hantera digitala lärverktyg som utgör en självklar del i din praktik. Du ser samarbete med andra lärare kring planering och utförande av undervisningen som en självklarhet och ett måste i en modern svensk skola.
Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor, skolledning och övrig personal. Personlig lämplighet väger tungt.
Vi ser fram emot din ansökan.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2019-08-12
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-16

Arbetsgivarens referensnummer: A859097

Upplysningar lämnas av:

Christina Söderman, rektor
Telefon: 0708-811663
E-post: christina.soderman@ lerum.se

Sara Lundqvist
Rektor
Telefon: 0761-295454
E-post: sara.lundqvist@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Eva-Lena Medin Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0705-842048
E-post: eva-lena.medin@lerum.se

Tommy Karlsson
Lärarförbundet
Telefon: 0302-71193
E-post: tommy.karlsson2@lerum.se

Tillbaka