Handläggare till trafikregleringsenheten

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv. Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att bygga ut staden, utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden. Vi är omkring 450 medarbetare med vitt skilda kompetenser som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Fastighets - och gatukontorets enhet Trafikreglering har myndighetsansvar för kommunens lokala trafikföreskrifter. I enhetens uppdrag ingår bland annat att vid behov reglera trafiken och att utfärda parkeringstillstånd.

Vi söker dig som vill arbeta operativt med att handlägga olika typer av tillstånd och dispenser. Det kan exempelvis röra sig om boendeparkering och parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Rollen innebär mycket kontakter då vi dels har telefontid för allmänheten ett par timmar om dagen och därutöver tar emot förfrågningar och ansökningar digitalt och via post. Förutom att ge svar och vägledning till allmänheten kommer du att ha kontakt med externa parter såsom förtroendeläkare och myndigheter, som t ex Länsstyrelsen, Transportstyrelsen och Förvaltningsrätten. Därutöver innebär rollen administration och myndighetsutövning då inkomna ärenden skall registreras och bedömas. Du kommer även vara behjälplig att föra enhetens talan vid eventuella överklaganden.

På samma sätt som du kommer få hjälp av dina kollegor i ditt dagliga arbete kommer naturligtvis du att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är öppen och serviceinriktad. Du är van att kommunicera såväl muntligt som skriftligt och du är alltid professionell och saklig i ditt agerande. Du är en organiserad och god administratör som trivs då du får arbeta med många ärenden och arbetsuppgifter parallellt. Dina tidigare kollegor beskriver dig troligen som en ansvarsfull och engagerad problemlösare som är initiativrik och självgående.

Vi ser gärna att du har arbetat med någon typ av myndighetsutövning tidigare och har en förmåga att fatta välgrundade och korrekta beslut i komplexa ärenden. Du ska ha administrativa kunskaper och god telefon-, och datorvana. Har du arbetat med trafikrelaterade frågor är det en stor merit, likaså om du har erfarenhet av att arbeta med ärenden som inkluderar en viss grad av medicinsk bedömning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi vill att du har god teoretisk utbildning eller annan för arbetsuppgifterna relevant utbildning Det är meriterande om du har en högskole- eller civilingenjörstbildning. Vi ser också gärna att du har kunskap och intresse för regelverk gällande Trafiklagstiftning, samt kan uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-03

Referensnummer: 097-1906

Kontaktpersoner

  • Joakim Florén
  • Enhetschef
  • 040-341374

Fackliga företrädare

  • Torbjörn Håkansson
  • SACO
  • 0733-23 66 07
  • Lotta Cederfeldt
  • Vision
  • 040-34 21 48

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.