<<Tillbaka

Chefsjurist till Helsingborgs stadDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas.

Vi söker nu en chefsjurist till avdelningen för juridik och administration. Vi erbjuder dig stora möjligheter att påverka, driva och kommunicera, både internt och externt. Helsingborg är staden för dig som vill något.

I avdelningen för juridik och administration ingår stadskanslienheten, överförmyndarenheten och stadsjuridiska enheten. Uppdraget är att mot målen i stadens vision leda, samordna och utveckla:
• stadens juridiska verksamhet
• process för ärendehantering
• bolagsstyrning
• överförmyndarverksamhet

Arbetsuppgifter

Som chefsjurist ansvarar du för att leda och hålla samman teamet på stadsjuridiska enheten. Du har också en operativ roll och arbetar med löpande ärenden. På enheten arbetar fem kvalificerade medarbetare med samordning, utredning och ledning av stadens och förvaltningens juridiska frågor. Enheten ansvarar för att vara ett juridiskt stöd till Helsingborgs stads nämnder, förvaltningar och bolag och att driva juridiska frågor i nära samarbete med verksamheterna. Du har en viktig roll i att utforma stadens ställningstaganden i olika juridiska frågor samt ansvarar för att förklara och motivera dessa i olika sammanhang. Du kommer även att företräda staden i domstol.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling. Du är ett föredöme, inspirerar och agerar bollplank till avdelningen och enheten samt skapar förståelse för juridikens roll och betydelsen av olika juridiska överväganden.

Du rapporterar till chefen för avdelningen för juridik och administration och är medlem i avdelningens chefsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristutbildning och gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller offentlig förvaltning. Det är ett krav att du har mycket god kännedom om offentlig förvaltning och det regelverk som gäller. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av bolagsrättsliga frågor. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av att föra processer inför domstol. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av att leda andra, som chef, projektledare eller teamledare, gärna inom det juridiska området. Du ska vidare vara en god kommunikatör och på ett pedagogiskt sätt kunna förklara juridiska förhållanden både internt och externt. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

Du är prestigelös och coachande i din ledarstil. Du har god förmåga att lyssna in din omgivning och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Som person är du analytisk, tydlig och har en väl utvecklad förmåga att fatta beslut. Rollen kräver även att du har ett strategiskt fokus och agerar med gott omdöme, mognad och hög integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Upplysningar

Angela Ekelöf
Rekryteringskonsult
0703-775781
angela.ekelof@se.experis.com

Fackliga representanter:

Cecilia Holm
SACO
042 - 10 53 45

Robert Lexeklint
Vision
042 - 10 51 95

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C28438
Sista ansökningsdatum: 2019-06-09


Sök jobbet här

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs stad med Experis AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angela Ekelöf via angela.ekelof@se.experis.com eller 0703-775781.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 9 juni.
Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.