Förskollärare till Tellgrensgatan, centrala Majorna

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Förskolan Tellgrensgatan består av fyra avdelningar där barnen är åldersindelade i 2 avdelningar med barn 1-3 år och 2 avdelningar med barn 3-6 år.

Vi söker nu en förskollärare till en av våra yngre barns avdelningar som tillsammans med erfarna och engagerade kollegor vill arbeta med att utveckla våra lärmiljöer samt skapa en utmanande, trygg, lärorik och rolig verksamhet för barnen.

Vi som arbetar på förskolan är en engagerad grupp som tillsammans bidrar till ett arbetsklimat där initiativ och egna idéer välkomnas. Vi har ett gott samarbete över huset.
Vårt förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, att vara medforskande och lyhörda pedagoger som utformar verksamheten efter barnens intressen.

IT används som ett naturligt inslag i verksamheten, genom lärplattor och datorer som hjälp- och kommunikationsmedel för att nå våra uppsatta mål och vi kommunicerar genom Hjärntorget. Vi lägger stor vikt vid det systematiska kvalitetsarbetet och vi har länge arbetat utifrån ett normkreativt förhållningssätt. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med dina kollegor utforma den pedagogiska verksamheten. Du kommer även att ingå i ett pedagogiskt nätverk som träffas regelbundet och har reflektion- och lärandesamtal för att driva utvecklingen på förskolan.

Kvalifikationer:

Du är en medforskande pedagog som utmanar barnet där det är. Du är flexibel och tar tillvara vår inne- och utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och inspirerande lärmiljöer för barnen. Du har god samarbetsförmåga, är positiv och nytänkande. Det är viktigt att du både kan visa värme och sätta gränser. Är du genuint intresserad av pedagogisk utveckling är det dig vi söker!

Du är legitimerad förskollärare eller examinerad förskollärare i avvaktan på legitimation. Tidigare arbete inom förskola är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-14
Referensnummer: F19/53

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. 
Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. 

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Lorentzon
Förskolechef
Telefon: 031-365 91-76

Fackliga företrädare:

Katarina Olsen
Lärarförbundet
Telefon: 031-7015517

Ulla Stålstedt Ghose
Lärarnas riksförbund
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ grundskola.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster