Studentmedarbetare inom sociologi eller beteendevetenskap sökes

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


”Rörsjö-Zenith – med kunskapen i centrum”

Rörsjö-Zenith är en centralt belägen 5-9-skola i hjärtat av Malmös storsatsning vid Sorgenfri. Vi har ca 240 elever i ljusa och mysiga lokaler där vi arbetar tillsammans med gemensamt fokus på både lärande och trivsel. Du välkomnas till ett utvecklingsorienterat team med intresse för IKT, skolutveckling med resultatfokus byggt på analys av vår verksamhet, systematik samt ett aktivt mentorsarbete. Alla skolans elever har en egen digital enhet och våra läromedel och lärverktyg är i stor utsträckning digitala. Vi har arbetat fram en gemensam pedagogisk inriktning som bygger på beprövad erfarenhet och pedagogisk forskning om framgångsrik undervisning, vilken är ett stöd för att utveckla både elevernas lärande och förutsättningar för lärande.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

På Rörsjöskolan-Zenith söker vi en studentmedarbetare som huvudsakligen ska jobba med genomförande av intervjuer med lärare kring kollegialt lärande. I uppdraget ingår sammanställning av underlaget och sammanställning av en digital enkät kopplat till samma åtagande. I mån av tid kommer studenten även att utföra:
- Intervjuer med lärare samt kortare lektionsobservationer kopplade till resursanvändning i klassrummet. Sammanställning och analys.
- Intervjuer med mindre elevgrupper kring klassrumsstrukturer och lärande. Underlaget sammanställs och analyseras.

På skolan finns en handledare som ger stöd vid konstruktion av fråge-/intervjuunderlag samt prioritering och planläggning av uppgifterna.

På Rörsjöskolan-Zenith har vi ett årshjul för datainsamling som vi följer och som fungerar som ett stöd i vårt arbete. Som studentmedarbetare hos oss får du insikter om hur man inom förvaltning arbetar systematiskt utifrån data och på vetenskaplig grund, vilket i sin tur bygger beprövad erfarenhet inom organisationen.

Kvalifikationer

Du studerar inom något av områdena sociologi, pedagogik, beteendevetenskap eller statsvetenskap. Uppdraget kräver att datorn är ett naturligt arbetsredskap för dig, du har god kännedom om att utarbeta enkäter i Google Formulär, samt behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Som person är du strukturerad, noggrann, ambitiös och har en väl utvecklad social förmåga, lätt att få kontakt med nya människor och ett intresse av att möta ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde: Snarast

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: A841206

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Omfattning: Uppdraget omfattar cirka 140 timmar under vårterminen 2019.
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du 10 -15 timmar i veckan dagtid.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.