Studentmedarbetare inom Statsvetenskap eller Offentlig förvaltning sökes

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Komvux Malmö Sfi är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns närmare 5000 elever med vitt skilda bakgrunder, nulägen och framtidsplaner. Vi finns bland annat på:

- Södervärn och Heleneholm där vi kombinerar reguljär Sfi med flexibla lösningar
- Rönnen där vi fokuserar på elever med kort skolbakgrund
- Avanti där vi undervisar elever med trauman
- IRIS-skolan där romska elever studerar

Vi organiserar oss för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, så som jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi en väl utbyggd kvällsundervisning, intensivkurser, flexupplägg och ett flertal andra specialinriktningar. Man kan säga att Sfi på många sätt är Malmös mest flexibla skolform.
På Sfi jobbar vi tillsammans för att eleverna ska nå sina mål. Hos oss samarbetar alla olika personalgrupper för att eleverna ska nå sina mål. Vi har höga förväntningar på våra elever och på oss själva. Det är mycket som ska rymmas i sfi-undervisningen; läro- och kursplan, malmöbornas förväntningar, aktiv normkritik, extra anpassningar i och utanför klassrummet. Vi klarar det eftersom vi har såväl erfarenhet som nyfikenhet, ett högt mått av professionalitet kombinerat med prestigelöshet och, inte minst, humor.

Vill du jobba med språk, demokrati, möjligheter och framtid?
Välkommen till oss.

Arbetsuppgifter

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Vi söker en studentmedarbetare som ska jobba med/utföra en processkartläggning och nulägesanalys med förslag på hur vi bäst utvecklar våra administrativa processer, vilket inkluderar elevadministration, reception, dokument- och ärendehantering, kommunikation och fakturakontering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar Statsvetenskap eller Offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har kunskap inom processutveckling och/eller riskanalys. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från administrativa uppgifter inom den offentliga sektorn.
Du har god datavana, är strukturerad och noggrann.
Som person har du ett nyfiket och prestigelöst förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Uppdraget omfattar ca 140 timmar under 11 veckor. Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du 10 -15 timmar i veckan dagtid. Tillträde: 2019-03-04

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 170 Studentmedarbetare inom Statsvetenskap

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.