Förskollärare till Barrskogen och Djupedals förskolor, ”Barrdalens enhet” i Mölnlycke

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Tänker du som vi, att barnen alltid går först? Vill du dessutom förundras och bli till i ett spännande sammanhang, då kanske du är vår nya kollega. Vi söker en förskollärare till Barrskogens förskola (3-6 år) och en förskollärare till Djupedals förskola (3-6 år).

Förskolorna ligger i naturnära Mölnlycke och båda förskolorna bildar tillsammans ”Barrdalens enhet”. Våra tankar och förhållningssätt om lärmiljöer, barnsyn och pedagogisk dokumentation inspireras bland annat av Reggio Emilia filosofin och kommunens helhetsidé ”Rötter och Vingar”. Enheten har en pedagogista som samarbetar med pedagogerna i olika frågeställningar. Pedagogistans fokusområden är bland annat pedagogisk dokumentation, lärmiljöer och förhållningssätt. En del av enhetens kompetensutveckling består av att alla pedagoger ingår i en utvecklingsgrupp som träffas kontinuerligt under året. Alla utvecklingsgrupper är under ledning av förskolechefen som engagerar och utvecklar det kollaborativa lärandet.

Alla barn och pedagoger har tillgång till kommunens resurscenter som består av ÅterC, vårt återvinningscenter där pedagoger och barn kan hämta återvinningsmaterial till våra lärmiljöer och barnens projektarbeten samt Tellus, vårt resurscenter med fokus på matematik, teknik och naturvetenskap.

Instagram: barrdalens_enhet

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill skapa meningsfulla, utmanande och kreativa sammanhang. Tillsammans med kollegor ansvara för verksamhetens uppföljning, utvärdering och utveckling. Genom pedagogisk dokumentation och gemensam reflektion i arbetslaget skapar du/ni ett hållbart systematiskt kvalitetsarbete. Du kommer att vara engagerad i olika projekt tillsammans med barnen, dokumentera barns lärprocesser och vara med för att utveckla verksamheten som kopplas till läroplanen och Rötter och vingar.

Kvalifikationer:

-Utbildad och legitimerad förskollärare med inriktning mot förskolan.
-Förskollärarlegitimation är ett måste, erhållen eller ansökt sådan.
-Du vill, vågar och kan utmana och utmanas.
-Mod att leda.
-Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-18
Referensnummer: A848447

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Andrea Skoglund
Förskolechef
Telefon: 031-724 62 20
E-post: andrea.skoglund@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster