Lokalstrateg

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

En spännande roll i en kommun med tydligt fokus på tillväxt finns nu att söka.

I rollen som lokalstrateg ansvarar du för det kommunövergripande perspektivet gällande lokalprocesserna samt agerar i gränssnittet mellan ekonomi och förvaltning. Du har en samlad överblick över kommunens lokalbestånd och din primära uppgift blir att arbeta långsiktigt med lokalanskaffning kopplat till verksamhetsutveckling, uppsatta mål samt demografiska förändringar.

Som lokalstrateg leder och ansvarar du för att samordna lokalanvändningen för att säkerställa ett kostnadseffektivt lokalutnyttjande. En viktig del i ditt arbete är att möta verksamheternas lokalbehov och omsätta det till nya lösningar i befintligt bestånd eller som idé till nya lokaler. Arbetet kräver god överblick över kommunens befintliga lokaler och den externa lokalmarknaden samt ta fram underlag på kort och långsikt. Rollen innebär en nära samverkan med det kommunala fastighetsbolaget och de förvaltningar som berörs för att ligga i framkant gällande både lokalprogram och behov.
Du ansvarar för att lokalplaneringsprocesserna inom kommunen hanteras enligt fastställda rutiner och säkerställer ett övergripande perspektiv på lokalförsörjning och bereder underlag för beslut. Du kommer arbeta strategiskt för att stödja förvaltningarna och det kommunala bolaget i deras utveckling framåt för att säkerställa kostnadseffektivitet och enhetlighet samt funktionsenliga lokaler.
Du kommer att tillhöra avdelningen för tillväxt vid kommunledningskontoret.

Kvalifikationer:

Krav för rollen är relevant högskoleutbildning som arkitekt eller byggnadsingenjör.
Erfarenhet av lokalförsörjningsprocesser och strategisk fastighetsutveckling är meriterande.
Projektledning och erfarenhet att arbeta verksamhetsnära med många kontaktytor är även det meriterande liksom samarbetsförmåga.
Du har även en god kommunikativ förmåga och utrycker dig väl i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Referensnummer: A849324

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Jenny Perslow
E-post: jenny.perslow@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster