Kulturutvecklare unga till Landvetters kulturhus

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Landvetters kulturhus öppnades i januari 2015 och har sedan starten etablerat sig som en välbesökt och öppen mötesplats i Landvetters centrum. Vår kulturutvecklare kommer vara föräldraledig och vi söker nu en kreativ och entusiasmerande person som kan fortsätta det viktiga arbetet som bedrivs tillsammans med våra ungdomar. Vi är övertygade om att ett rikt kulturliv är en viktig komponent i människors personliga utveckling och byggandet av ett hållbart samhälle. Tillsammans strävar vi efter att vara en engagerad mötesplats, där både besökare och personal känner sig välkomna och bidrar till ett tillåtande och öppet klimat.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget innebär bland annat att uppmuntra, stödja och utveckla ungas eget skapande genom att erbjuda en rik och meningsfull fritid. Som kulturutvecklare kommer du planera och genomföra konst- och kulturpedagogisk verksamhet tillsammans med barn och unga.

Du kommer arbeta nära kulturhusets övriga medarbetare och tillsammans med externa aktörer. Arbetet består i huvudsak av att planera och genomföra programpunkter som festivaler, utställningar, workshops, samt leda unga arrangörer och kulturhusets cosplay-grupp. I uppdraget ingår också att samordna kommunens arbete inom HBTQ och kulturhusets fokus på normkreativt arbete och allas lika värde, samt verksamhetsövergripande projekt som bl. a. Artscape. 20 % av tjänsten är avsedd för dessa projekt.

Kvalifikationer:

Tjänsten kräver att du har god kännedom om konst- och kultur på bred front, samt har en adekvat högskoleutbildning inom kulturområdet, eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Som kulturutvecklare unga är det viktigt att du är öppen för nya idéer och har lätt för att möta barn och ungdomars behov och intressen. Det är en förutsättning att du är utåtriktad och kommunikativ. Som person är du omvärldsorienterad och fångar lätt upp trender som lockar och engagerar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samt att du har en god uppfattning om varför du vill arbeta som kulturutvecklare. Arbetet kräver också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Landvetters kulturhus strävar efter mångfald vad gäller konstarter, ålder, kön och etnicitet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: 18 mars 2019 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2020-01-20

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-15
Referensnummer: A836645

Andra uppgifter:

Tjänsten är ett vikariat på 100 %. 80 % är förlagd på Landvetters kulturhus och resterande 20 % är avsedd för kommunövergripande projekt. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Annika Cross
kulturhuschef
Telefon: 031-724 87 05
E-post: annika.cross@harryda.se

Fackliga företrädare:

Anna Bramsved
DIK
Telefon: 031-724 87 06
E-post: anna.bramsved@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster