Avdelningschef till administrationen på kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Kultur- och fritidsförvaltningens huvudsakliga uppdrag är att främja kulturlivet och skapa förutsättningar för en mångsidig idrotts- och fritidsverksamhet i Mölndal. Kultur- och fritidsverksamheterna bidrar till samhällsutvecklingen med främjande och förebyggande förutsättningar för demokrati, meningsfull fritid, livslångt lärande, livslång hälsa och sociala sammanhang.

Vi som jobbar med kultur- och fritidsfrågor har ett av kommunens roligaste jobb. Det märks inte minst på det mycket stora engagemang som alla medarbetare visar. Vi vet att när vi gör vårt jobb så gör vi skillnad för Mölndals invånare. Bästa möjliga Mölndal. Varje dag. Såsom stadens vision har formulerat det.

Vi söker nu en ny avdelningschef för den administrativa avdelningen på kultur- och fritidsförvaltningen. Vi söker dig som vill ta över ansvaret att driva och fortsätta utveckla en redan välfungerande verksamhet. Avdelningen består av sex medarbetare inom administration, ekonomi, kommunikation och nämndadministration.

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av tio förvaltningar i Mölndals stad. På förvaltningen finns fem avdelningar och de är museum, konst och kultur, biblioteken, ungdoms- och samhällsarbete, förening och idrott samt administrativa avdelningen. Vi är totalt 125 medarbetare.

Arbetsuppgifter:

Avdelningschefen för administration har ett övergripande ansvar för att arbetet på hela kultur- och fritidsförvaltningen flyter på bra och smidigt i enlighet med Mölndals stads planering och styrprinciper. Din avdelning är länken mellan stadsledningsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen. Du ska bidra till att vår egen förvaltnings förutsättningar tas i beaktande när stadens rutiner och policys tas fram och därefter implementeras på bästa sätt hos oss. Administrationen både vägleder och stödjer de övriga avdelningarnas arbete med bland annat budget, prognoser, revisioner och allt annat som gör att övrigt arbete fungerar så bra som möjligt. Din avdelning har också ansvar för nämndadministrationen så att arbetet före, under och efter de politiska mötena håller högsta klass.
Du ansvarar för din egen budget, personal och arbetsmiljö inom avdelningen.

Avdelningschefen genomför också vissa förvaltningsövergripande utvecklings- och utredningsuppdrag där det krävs kompetens inom lednings- och kvalitetsstyrning och verksamhetsanalys. Du ska medverka till att vi utvecklar kultur- och fritidsverksamheterna enligt Mölndals stads vision samt kultur- och fritidsnämndens mål i dialog med Mölndalsborna.

Du rapporterar till förvaltningschefen för kultur- och fritidsförvaltningen. Du ingår i kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela det gemensamma kultur- och fritidsområdet.

Mölndals stad är mån om sina chefer och satsar därför på kommunövergripande ledarutbildning. Det innebär att alla chefer träffas ett par gånger om året kring aktuella frågor och ytterligare ett par gånger om året i mindre grupper som var och en leds av en medlem ur stadens ledningsgrupp. Samverkan över förvaltningsgränserna är en framgångsfaktor.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen inom offentlig förvaltning, statsvetenskap eller annat relevant ämne och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av budget- och personalansvar samt erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsprocesser är ett krav. Du är van vid att leda projekt i en processinriktad organisation. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du ska ha stort intresse för kulturens, fritidens och idrottens roll i samhällsutvecklingen och ska gärna ha egna erfarenheter och kunskaper inom vårt område.

Då vi önskar förstärka vår ledningsgrupp med fler kompetenser är dokumenterade erfarenheter inom till exempel lednings- och kvalitetsstyrning, uppföljning och analys, strategiska fastighetsfrågor, digitalisering eller digitisering av extra värde.

Du har dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper. Du har bred administrativ kompetens för att på bästa sätt kunna leda och utveckla verksamheten, samarbeta med externa parter och stödja avdelningens medarbetare i deras specialistroller. Vi söker dig som tycker om att arbeta med dialogbaserad styrning och stor delaktighet. Som person är du trygg i ledarrollen och i ditt arbete är du inspirerande, analytisk och lyhörd.

Välkommen med din ansökan!


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Rekrytering och urval sker löpande. Tillsättning enligt överenskommlese.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A860041

Upplysningar lämnas av:

Annika Stedner
Förvaltningschef kultur och fritid
Telefon: 031-315 16 31

Facklig(a) företrädare
Krister Andréason
SACO
Mobiltelefon: 031-315 16 65

Kim Henriksson
Vision
Mobiltelefon: 0704-67 75 18

Tillbaka