Chef för kundenheten med försäljningsfokus

Vi vill skapa Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos Göteborgs Stad inköp och upphandling är vi cirka 70 kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och verkar i Göteborg. Förvaltningen har sin placering i centra Göteborg och har som främsta uppdrag att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda stadens medarbetare i deras inköpsuppdrag. Med en professionell inköpsorganisation och samlad kraft ska vi forma stadens hållbara avtryck och morgondagens Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Har du passion för försäljning? Vill du vara med och utveckla ett starkt team med hög servicenivå? Då är denna roll något för dig!

Vi inrättar en ny tjänst för kundenheten. Du kommer att driva utvecklingen och försäljningen av våra tjänster gentemot våra kunder; stadens chefer, beställare samt övriga intressenter. Du omvandlar problem och behov till kreativa lösningar och paketerar dessa tillsammans med förvaltningens olika specialister till konkreta förslag.

Du kommer att vara chef över kundenheten som är en del i avdelningen för verksamhetsstöd. Din chef kommer att vara Annelie Gärdmark som är avdelningschef.

Din enhet består av fyra tjänster och kommer att ha ansvar för följande uppdrag;

• Kundservice - att svara på kundernas frågor, alltifrån hur man beställer på ramavtal till komplexa frågor om upphandling. Enheten är kundernas kontaktväg in till förvaltningen. Den är första linjen in både på mejl och telefon.

• Genomföra direktupphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar på uppdrag av kunderna.

• Att förmedla kundernas synpunkter och behov tillbaka in i förvaltningen för att på så sätt utveckla vår verksamhet.

• Delta i processen att skapa ramavtal med kunskap om kundernas förutsättningar och behov.

• Driva olika kundnätverk

• Försäljning av våra tjänster gentemot våra kunder

Kvalifikationer:

Du är drivande och har lätt för att fatta beslut och är en skicklig kommunikatör. Du drivs av förändring och att på ett målmedvetet och nyskapande sätt hitta bästa möjliga lösning.

Du är genuint intresserad av andra människor och gillar att leda och se dina medarbetare lyckas. Du har ett helhetsperspektiv och är flexibel i ditt förhållningssätt vilket gör att du kan arbeta såväl strategiskt som operativt. Du kommer att ansvara för enhetens planering, genomförande och uppföljning. Då enheten är liten kommer du även själv arbeta operativt i enhetens olika uppdrag.

Du coachar och leder gruppen mot tydliga mål och uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Vi förutsätter att du i ditt ledarskap är förtroendeingivande, närvarande och att du har ett intresse för hälsofrämjande ledarskap.

Vi ser gärna att du har utbildning inom till exempel försäljning, inköp, marknad eller ekonomi. Du har lång erfarenhet av lösningsorienterad tjänsteförsäljning. Erfarenhet från personalledning och kunskap om inköp och upphandling är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-15
Referensnummer: A838900

Andra uppgifter:

Vårt erbjudande
Göteborg växer och våra ambitioner om en hållbar och jämlik stad är höga. På förvaltningen Inköp och upphandling gör du ett meningsfullt arbete som påverkar och gör skillnad för många. Hos oss får du, förutom kunniga och härliga kollegor, förmåner såsom friskvårdsbidrag, massage, frukt, kollektivtrafikkort, cykelersättning och spontana quiz.

Upplysningar lämnas av:

Annelie Gärdmark
Avdelningschef Verksamhetsstöd
Telefon: 031-366 37 26

Fackliga företrädare:

Charlotta Ståhlberg
SACO
Telefon: 031-366 37 61

Helena Sagvall
VISION
Telefon: 031-366 37 19

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster