Engagerad speciallärare till åk 4-6 på Bollebygdskolan F-6

Tillbaka

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mellan Göteborg och Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar.

Bollebygdskolan F-6 söker nu en kompetent, engagerad och relationsskapande speciallärare till åk 4-6.

Bollebygdskolan är en nybyggd F-6 skola med drygt 450 elever och 60 kompetenta medarbetare. Åk 4-6 är indelad i tre arbetslag där varje arbetslag är samlad i varsin ”vinge”. Vi strävar efter att lägga grunden för ett livslångt lärande och att varje elev ges möjligheter att utifrån sina förutsättningar utvecklas både kunskapsmässigt och socialt.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som brinner för specialundervisning och strävar efter att alla elever når sitt allra bästa resultat i alla skolämnen. Du har ett salutogent förhållningssätt, vilket bl.a. innebär att du ser möjligheter i stället för svårigheter. Du är orädd, rak och tydlig och har erfarenhet av barn/elever som kan vara utåtagerande. Du kan behålla lugnet, dvs vara lågaffektiv, du har tålamod och du är nyfiken på elever samt kan hitta lösningar genom alternativa undervisningsmetoder.

Som speciallärare kommer du att arbeta i alla tre arbetslagen, i särskild undervisningsgrupp samt vara med vid planeringen av en ny lärstudio/flexenhet på skolan. Du blir en viktig del i vår satsning på att utveckla flexibla lösningar för elever i behov av särskilt stöd. Din uppgift blir att driva verksamheten i specialundervisningen för elever i behov av särskilt stöd tillsammans med arbetslagen och elevhälsoteamet.

I arbetet ingår även samarbete i olika forum, föräldrakontakter, administrativt arbete såsom dokumentation (ex pedagogiska kartläggningar, åtgärdsprogram), resultatuppföljning och konferenser av olika slag.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad speciallärare och är i grunden också en legitimerad lärare i några av ämnen i åk 4-6. Tjänsten kräver också att du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift.

God samarbetsförmåga och helhetssyn på eleven är bra grund för ditt arbete. Du har god kommunikativ förmåga och har lätt att skapa relationer med både elever, föräldrar och medarbetare.

Det är meriterande om du har kunskap om grundläggande läs- och skrivinlärning samt specialpedagogisk kunskap om elever i svårigheter inkl. kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser. Kreativitet och flexibilitet hjälper dig att utveckla skolans specialpedagogiska verksamhet vidare.

Övrigt:

Vi erbjuder dig:
Ett stimulerande och utvecklande arbete. Trevliga och engagerade kollegor. Trivsam arbetsmiljö i en nybyggd skola.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-25

Arbetsgivarens referensnummer: 17/94

Upplysningar lämnas av:

Marianne Bergquist
Tf Rektor Bollebygdskolan 4-6
Telefon: 033-430 58 95

Tillbaka