Beredskapshandläggare

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Alingsås kommun arbetar aktivt med att minska risker och sårbarheter i samhället, öka förmågan att hantera olyckor och kriser samt utvärdera och lära av inträffade händelser.

Vi söker nu en säkerhetssamordnare som ska hjälpa oss med denna uppgift. Uppgiften ställer omfattande krav på samverkan, prioritering och tillgänglighet för att tillgodose målgruppernas förväntningar. Tjänsten finns organiserad på kommunledningskontoret.

Grunden i arbetet är att ha en aktuell bild av de risker och sårbara förhållanden i kommunen som kan hota den enskildes säkerhet och viktiga samhällsfunktioner. Denna bild ligger därefter till grund för arbetet med att förebygga, hantera och följa upp konsekvenserna av kriser och allvarliga olyckor.

Du kommer att ha ett ansvar för att uppgifterna i lagen (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap hanteras. Därutöver kommer du också att få arbeta med Styrel, Posom, utbildning och övning och även i övrigt stötta och komplettera kommunens säkerhetschef.

Du kommer att ingå i ett team med kunniga kollegor och samverka med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå.

Kvalifikationer:

Du är en resultatinriktad person som både kan arbeta självständigt och med andra. Du är analytisk och strukturerad med ett högt säkerhetstänk samt besitter goda IT-kunskaper.

I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med dem du samarbetar med. Utöver förmågorna som beskrivs här ovan är examen från högskola eller universitet önskvärt. Du har erfarenhet från arbete med krisberedskap eller utbildning inom krisberedskap.

Tjänsten kräver körkort och säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Det är meriterande att ha arbetat inom offentlig sektor och ha erfarenhet från politiskt styrd organisation. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Så snart som möjligt.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Referensnummer: A838470

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Eija Suhonen
Säkerhetschef
Telefon: 0322-616919
E-post: eija.suhonen@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster