Socialsekreterare - enheten för vuxna

Tillbaka

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!Arbetsuppgifter:

Som socialsekreterare på Enheten för vuxna arbetar du med att utreda ansökningar och anmälningar som rör missbruk/beroende och med personer i behov av skydd vid våld i nära relation. Arbetet sker utifrån lagstiftningen SoL och LVM. Du handlägger och följer upp bistånd i form av institutionsvård, öppenvård, sociala boenden och skyddade boenden. I ditt uppdrag ingår även stöd- och motivationsarbete. Enheten har egen mottagningsfunktion som bemannas av socialsekreterarna på enheten.
Enheten består av 8 socialsekreterare, 1 kurator, 1 psykiatrisjuksköterska samt enhetschef. Kuratorn och psykiatrisjuksköterskan arbetar hälften av sin tid på Rådgivningsbyrån som är kommunens samtalsstöd och behandling för personer med missbruksproblematik. Resterande tid arbetar de på Brofästet som är en samverkansmottagning med sjukvården för personer med missbruk/beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel i kombination med psykiska besvär.

Enheten ingår i Verksamhetsområde IFO Barn, Familj, Vuxen och där finns kollegor som arbetar med barn, unga och dess familjer.

Arbetet kräver mycket samverkan både internt och externt. I ärendena med missbruk sker nära samarbete med våra boenden i kommunen och i ärenden med våld i nära relation finns ett nära samarbete med socialsekreterare som arbetar med personer utsatta för våld.

Till ett vikariat söker vi nu en engagerad och nyfiken socialsekreterare med intresse för målgruppen och myndighetsutövning. Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete, en positiv och erfaren arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat. Alla socialsekreterare erbjuds extern processhandledning och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha socionomexamen och önskvärt är att du har erfarenhet av myndighetsutövning. Förmågan att uttrycka sig i tal och skrift är av stor vikt då stor del av arbetet består av dokumentations- och utredningsarbete.

Det krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt men samtidigt är positiv till teamarbete. Körkort är önskvärt och datorvana är ett krav, därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse Vikariat med möjlighet till förlängning
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A859748

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Ling
Enhetschef
Mobiltelefon: 0708-47 36 62
Telefon: 031-315 10 65

Facklig(a) företrädare
Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Mobiltelefon: 0768-681712

Tillbaka