Utredare/ handläggare till Tillståndsenheten

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Tillståndsenheten är en del av Social resursförvaltning inom Göteborgs Stad. Vi arbetar med frågor som rör alkohollagen och tobakslagen inom Göteborgs Stad men också i våra närliggande kommuner Öckerö, Tjörn, Stenungssund, Kungälv, Ale, Mölndal och Partille. I dagsläget är vi cirka 20 medarbetare på enheten.

Som utredare/handläggare på Tillståndsenheten kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att handlägga ärenden som rör alkohollagen samt tobakslagen. Handläggning av ansökningar om serveringstillstånd består framförallt i att utreda om den som ansöker uppfyller de krav som alkohollagen ställer samt ge den som söker en god service.
Under 2019 träder lag om tobak och liknande produkter i kraft. Detta innebär att den nuvarande tobakslagen ersätts och handläggning av ärenden rörande den nya lagen kommer att bli en stor del av arbetet.

Du samverkar med andra myndigheter såsom Polismyndigheten, Skatteverket, Räddningstjänsten, Miljöförvaltningen och Länsstyrelsen.
Vidare kommer du även arbeta med vårt preventiva arbete genom att till exempel föreläsa i våra RUS-utbildningar, Restaurang Utveckling Samarbete.
I denna tjänst får du möjlighet att arbeta i en utvecklande handläggartjänst med många utåtriktade kontakter.
Arbetstiden är företrädesvis dagtid, men helg ,-kvälls- och nattjänstgöring kan förekomma i samband med tillsyner några gånger per år.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskole-, universitetsutbildning inom exempelvis juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig utbildning som vi finner lämplig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med serveringstillstånd eller med folköl och tobaksärenden.
Då trycket av ärenden tidvis är högt är det viktigt att du både är noggrann och strukturerad. Du har förmåga att planera och göra omprioriteringar bland flera viktiga arbetsuppgifter samt vara effektiv i din handläggning. Vidare är du tydlig och professionell i kommunikationen med sökande. Du trivs med att ge service och fungera som ett stöd till de sökande genom hela processen. Du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Vi ser gärna att du har intresse för samhällsfrågor och främst då frågor som rör alkohol, tobak och narkotika.
Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper.
Du har intresse av att föreläsa, utbilda och du har en god pedagogisk förmåga.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A838504

Andra uppgifter:

På Social resursförvaltning arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och
hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter.
I rekryteringsprocessen vill vi ta tillvara de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra våra verksamheter.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Denna rekrytering kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut kommer att fattas.

Upplysningar lämnas av:

Peter Berg
Enhetschef
Telefon: 031-367 90 85

Fackliga företrädare:

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-3679835

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster