Ekonomichef

Publiceringsdatum: 2019-01-14

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Vi är Sveriges största socialförvaltning och verkar därför såväl i Malmö, som på regional och nationell nivå. Vi har fokus på att se möjligheter och konstruktiva lösningar på de samhällsutmaningar som finns.

Vår förvaltning är i ett uppbyggnadsskede och vi skapar just nu en effektiv och välfungerande organisation där chefer och medarbetare, tillsammans, utvecklar en verksamhet av hög kvalitet som gör skillnad för dem som bor i Malmö.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef leder du förvaltningens ekonomiavdelning.

Du arbetar både strategiskt och operativt samt ger stöd till politik- och tjänstemannaledning i strategiska och utvecklingsinriktade frågor inom ditt område. Du arbetar nära, och är direkt underställd förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningsledningen.

I uppdraget ingår ansvar för ekonomisk planering för förvaltningen, ekonomistyrning och, uppföljning, lokalförsörjning samt strategiska upphandlingsfrågor.

Du kommer att leda en verksamhet med ett brett perspektiv och där många olika samhällsaktörer är involverade.

Du har övergripande budget-, personal- och arbetsmiljöansvar inom avdelningen. Du förväntas fortsätta arbetet med att skapa en effektiv och ändamålsenlig organisation, där du bidrar till en kreativ och god arbetsmiljö för medarbetare.

Kvalifikationer

Du är en erfaren ledare med stort engagemang och gedigen bakgrund inom området.
Du har förståelse för och erfarenhet av att vara ledare i en politiskt styrd organisation.

Din strategiska överblick och förmåga att ha fokus på flera perspektiv samtidigt gör att du ser komplexiteten och till helheten i organisationen.

Du har förmåga att driva utvecklingsfrågortillsammans med dina medarbetare i syfte att hitta nya infallsvinklar och att ständigt bidra till förbättringsarbetet inom avdelningen, i förvaltningen och i Malmö stad.

Du tar ansvar för att nå förväntade resultat utifrån uppsatta mål och med god kvalitet. Du arbetar för att skapa goda och förtroendefulla samarbetsrelationer, både internt och externt, där samverkan med våra arbetstagarorganisationer är en viktig del i utvecklingsarbetet.

Som ledare är du tydlig, kommunikativ, lyhörd, prestigelös och målmedveten. Att stödja, motivera, leda och utveckla dina medarbetare till engagemang och delaktighet i verksamheten är självklara ingredienser i ditt ledarskap. Du har tillit till medarbetarna och utgår från att alla vill och tar ansvar. Du är en god lyssnare samtidigt som du har en stark drivkraft och integritet.

Att både arbeta självständigt och tillsammans med andra är naturligt för dig.

Utifrån uppdragets komplexitet tror vi det är en fördel att du har erfarenhet av att arbeta processinriktat.

Förutom ovanstående förutsätter vi att du har universitetsutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid. Tidsbegränsat chefskap

Tillträde: Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-28

Referensnummer: 5/19-176

Kontaktpersoner

 • Britt-Marie Pettersson
 • Förvaltningsdirektör
 • 0766-281435
 • Annika Andersson
 • HR-chef
 • 0735-133145
 • Boo Eriksson
 • Upgraded
 • 0736-124612
 • Åsa Jarlstam
 • Jusek
 • 040-345116

Fackliga företrädare

 • SSR, Malmökansliet
 • 040-34 51 14

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.