Behandlingsassistent Kvinnoverksamheten/ Familjeboendet

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi arbetar med flyktingar, missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vi samordnar också " Jämlikt Göteborg" – en långsiktig satsning för social hållbarhet. Vår vision lyder: "Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla".

Arbetsuppgifter:

Vi söker en behandlingsassistent till Kvinnoverksamheten/Familjeboendet. Kvinnoverksamheten/Familjeboendet är en del av enheten FO:KUS inom verksamhetsområdet Boende och socialjour i Social resursförvaltning.

Kvinnoverksamheten/Familjeboendet tillhandahåller boende med stöd till kvinnor med eller utan hemmavarande barn samt till familjer med barn. Vi har jourboende, träningsboende samt referensboende för brukare med missbruksproblematik och/eller annan psykosocial problematik.

Vi arbetar tillsammans med brukarna på uppdrag av stadsdelarna i Göteborgs stad. Du kommer att vara kontaktpersonal för ett visst antal brukare som du träffar regelbundet. Fokus ligger på att de vuxna individerna ska utveckla sin boendekapacitet och självständighet. Vi arbetar med individualiserat stöd. Det stöd individen behöver kan vara mycket varierande, arbetet kräver därför att du är lyhörd.

I arbetet ingår ett nära samarbete med socialsekreterare samt med fastighetsvärdar. Kontaktpersonal upprättar tillsammans med brukare en genomförandeplan som följs upp kontinuerligt. Kontaktpersonalens roll innebär bland annat att stödja, vägleda och motivera brukaren. En del i arbetet är även att kontrollera lägenhetsskötsel, att grannar inte störs och att hyran betalas i tid.

Vi dokumenterar vårt arbete genom daganteckningar och sammanställningar i datasystemet Treserva.

Den största delen av arbetet utförs i brukarens hem. Du behöver därför vara medveten om att det mesta av arbetet bedrivs som ensamarbete och besitta kunskap om att arbeta i hemmiljöer. Arbetet kräver förmåga till självständighet och du behöver själv kunna planera, genomföra, slutföra och följa upp.

I tjänsten ingår att delta och vara aktiv på arbetsplatsträffar, handledning och team. Du förväntas också delta i enhetens kvalitetsarbete. Tjänsten innehåller även praktiska göromål, som till exempel felanmälningar, visst städ, samt inköp.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har likvärdig utbildning. Vi vill att du som söker har erfarenhet av socialt arbete. Meriterande är om du har erfarenhet av myndighetsutövning, missbruksarbete, psykiatri, familjearbete, våld i nära relationer och/eller boendeträning. Utbildning i och erfarenhet av MI, Återfallsprevention och Lågaffektivt bemötande är också meriterande.

Du kommer vara en del av en arbetsgrupp och ska ha förmågan att ta ansvar för gruppens arbete och brukare. Arbetet innebär mycket samarbete och kommunikation, både med dina närmsta kollegor och chef men även externt med socialtjänst och andra. Du skall därför ha vana av samverkan från tidigare jobb. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är initiativtagande, flexibel och strukturerad.

Kvalitets- och förändringsarbete är viktigt i vår verksamhet. Vi ser därför gärna att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och har erfarenhet av utvecklingsarbete och av att driva frågor som gynnar våra brukare.

B-körkort krävs och att du är bekväm med att köra bil. Vid anställning krävs uppvisat utdrag från belastningsregistret.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tjänsten avser heltid 38,25 h. Arbetstiden är förlagd till vardagar dagtid samt var fjärde helg 9-16:30. Tjänsten kommer tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Referensnummer: A789663211

Andra uppgifter:

Tjänsten är placerad i BAS-intervall F.

På grund av helgledigheter har jag tyvärr inte möjlighet att svara på frågor innan ansökningstiden gått ut.

Upplysningar lämnas av:

Therese Eriksson-Påls
Gruppchef
Telefon: 031-367 95 75

Fackliga företrädare:

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster