Habo kommun

Medicinskt ansvarig sjuksköterska ( MAS) / kvalitetsansvarig

Arbetsplatsen
Nu har du chansen att söka ett toppjobb i Habo Kommun. En arbetsplats med framtidstro, engagemang men framförallt en kommun där arbetsglädje är i fokus!

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Arbetsuppgifter
Som MAS har du ett ansvar för kvalitet och patientsäkerhet i kommunens hälso- och sjukvård enligt gällande författningar.
Du granskar och följer upp verksamheterna enligt lagkrav och på uppdrag av förvaltningsledningen samt föreslår förbättringsåtgärder utifrån identifierade brister.
I ditt uppdrag har du ett nära samarbete med verksamhetsutvecklare och ansvariga chefer inom förvaltningen. Du initierar och deltar när handlingsplaner upprättas för patientsäkerhetsarbetet. Inom ansvarsområdet ligger även att ta emot, utreda och anmäla eventuella allvarliga risker, händelser och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) samt att informera socialnämnden.
Du kommer att ingå i nätverk med medicinskt ansvariga i andra kommuner och förväntas vara aktiv i de länsgemensamma förbättringsarbeten som ska genomföras.
Rollen som MAS har en plats i socialförvaltningens ledningsgrupp och din närmaste chef är förvaltningschefen.
I din roll som kvalitetsansvarig jobbar du förvaltningsövergripande med målstyrning och kvalitetsutveckling inom socialförvaltningens samtliga områden.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som med engagemang och ett lösningsinriktat förhållningsätt tar dig an detta uppdrag. Du är legitimerad sjuksköterska och har förutom det erfarenhet och god kunskap om kommunal hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Du har goda kunskaper i processorienterat arbetssätt. Kanske arbetar du som MAS idag eller är chef med tankar om ett nytt uppdrag.
Det är viktigt att du har goda kunskaper om lagar och föreskrifter inom området hälso- och sjukvård.
Som person är du trygg i din profession och har stor integritet. Du har fokus på lösningar och möjligheter utifrån verksamhetens behov och förutsättningar i balans med lagstiftningens krav. Arbetet kräver egen drivkraft och mod. Vidare behöver du ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga, i både tal och skrift. Tjänsten ställer krav på att du kan arbeta strategiskt och ha ett helhetsperspektiv samt att du har förmåga att både kunna arbeta självständigt och kunna samarbeta.
Arbetet förutsätter att du har god datorvana och B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-09-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-423

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb

Upplysningar
Carina Bergman
Socialchef
036-4428336
carina.bergman@habokommun.se

Cecilia Petersson
Vård- och omsorgschef
036-4428350
cecilia.petersson@habokommun.se

Fackliga företrädare nås via vår växel
036-442 80 00