Avdelningschef Plan och bygglovsavdelingen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Vision 2040: Alingsås är Västsveriges vackraste kulturstad i en levande landsbygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapar vi livskvalitet för alla.

Arbetsuppgifter:

Du rapporterar till förvaltningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp, där du förväntas bidra till Samhällsbyggnadskontorets samlade utveckling.
Du leder avdelningen med 20 medarbetare, genom de två underställda enhetscheferna Bygglovschef och Planchef, mot samhällsbyggnadsnämndens uppsatta mål och bidrar därigenom till uppfyllandet av Alingsås Vision 2040, Tillväxtprogrammet och Översiktsplanen . I din roll som ledare ser du det som en självklarhet att ta tillvara och synliggöra dina medarbetares kompetens och stödja dem i deras arbete. Du leder arbetet med att utveckla en effektiv plan- och bygglovsverksamhet , vilket bl.a. innefattar fortsatt digitalisering, att kvalitetssäkra beslut, utveckla och kvalitetssäkra interna arbetsprocesser, metoder och rutiner. Viss handläggning av komplexa ärenden kan förekomma. Eftersom verksamheten till stor del innebär att tillhandahålla service till kommunens förvaltningar, bolag, medborgare och näringsliv är en viktig del i uppdraget att vidareutveckla avdelningens servicekultur. Uppdraget innebär dialog och samverkan med både interna och externa aktörer samt att bedriva aktiv omvärldsbevakning inom området.

Kvalifikationer:

Vi vänder oss till dig som har högskoleexamen inom samhällsbyggnadsområdet och minst 5 till 10 års arbetslivserfarenhet inom området.
Du har flera års erfarenhet av ledarskap som innebär personal- och budgetansvar och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Din kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift är mycket god.
Som ledare föregår du med gott exempel i att bemöta din omgivning, både internt och externt med hög servicenivå och personlig mognad. Du har ett coachande och kommunikativt förhållningssätt i ditt ledarskap och har förmågan att engagera och skapa delaktighet. Du är en trygg och stabil ledare i med- såväl som i motgång. Du har förmågan att väga samman komplex information för att fatta beslut även i svåra frågeställningar. Du trivs med förbättrings- och utvecklingsarbete och vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat med verksamhetsutveckling och -förändring, gärna inom samhällsbyggnadsområdet.
Det är meriterande om du har erfarenhet från genomförande-/exploatörssidan av samhällsbyggnadsprocessen. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av parallella planerings- och genomförandeprocesser.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 % dagtid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-01
Referensnummer: A849759

Andra uppgifter:

Vi önskar att din ansökan görs via angiven länk till Chefspoolen.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Anna Liedholm
Förvaltningschef Samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 0322-627222

Fackliga företrädare:

Johan Delvert
Planarkitekt
Telefon: 0322-616064

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster