Förvaltningsekonom till kommunledningskontoret

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kommunledningskontoret vid Alingsås kommun söker efter en driven och engagerad person som är analytisk, strategisk och kan skapa förståelse mellan ekonomi och verksamhet.

Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunens strategiska arbete och utveckling samt är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation. Tjänsten är organiserade under kommunens centrala ekonomiavdelning.

Arbetsuppgifter:

Arbetsbeskrivning

Rollen som förvaltningsekonom på kommunledningskontoret innebär ett brett ansvarsområde som ger goda möjligheter att växa i sin yrkesroll.

Ansvarsområdet sträcker sig över såväl drifts- som investeringsredovisning, till annat centralt ekonomiarbete samt del i framtagande av detaljbudget och bokslut för kontoret.

Förvaltningsekonomen arbetar i nära samarbete med kontorets chefer och utgör ett stöd vid uppföljning och ekonomiska frågor.

Naturliga delar i ditt arbete är analys av nyckeltal, statistik, organisations-, verksamhets- och HR-frågor i kombination med ekonomi. Du analyserar och förstår såväl extern data som intern redovisning.

Du erbjuds

Att vara med och driva samt utveckla Alingsås kommuns ekonomi och verksamhetsstyrning.
Att ha ett arbete där du påverkar.
Att ha möjlighet till inflytande, vi vill att du växer i din yrkesroll. Du kommer vara viktig för kommunens strategiska utveckling.

Förmåner, bland annat i form av friskvårdsbidrag, attraktiva försäkringar, flexibel arbetstid, kompetensutveckling, tjänstepension och löneväxling. Vi erbjuder även semesterväxling vilket ger dig möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Vi tror att det är bra om du har erfarenhet från att planera, genomföra och analysera bokslut samt övergripande ekonomisk kunskap.

Arbetet kräver att du har kännedom om offentlig sektor. Du gillar att visualisera det du handlägger i diagram, grafer eller på annat sätt så det blir lättare för politiker, chefer och andra nyckelpersoner att förstå och agera utifrån. Vi tror också att du ska känna dig bekväm med att jobba i olika typer av system.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan.

Urval sker löpande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Referensnummer: A842932

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Konrad Fredh
Controllerchef
Telefon: 0322-616685
E-post: konrad.fredh@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster