Lektor med utbildningsvetenskaplig inriktning till Alströmergymnasiet

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Skolan står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. Alingsås kommun strävar genom kultur och utbildningsförvaltningens medvetna och metodiska arbete efter att bli en aktör som inte bara följer skolutvecklingens senaste trender, utan också en aktör som aktivt deltar i det innovativa arbetet med att ta dagens skola in i framtiden.

Nu vill kultur och utbildningsförvaltningen ta ytterligare ett steg i att möta de utmaningar som en modern skola står inför. I det arbetet vill vi rekrytera dig som i rollen som lektor med utbildningsvetenskaplig inriktning, kan bidra till att ytterligare fördjupa det pedagogiska skolutvecklingsarbetet med att föra skolan in i framtiden.

Tjänsten som lektor har du stor frihet att utforma själv, men i uppdraget ingår att utveckla verksamhetens, elevers och medarbetares kunskap och förmåga att analysera, förstå och delta i att utveckla sin egen och den lokala pedagogiska verksamheten. I tjänsten finns också möjlighet att bedriva egen forskning.

Du förväntas vara drivande i ämnesövergripande projekt samt att handleda i frågor kopplat till pedagogisk utveckling och lärande både generellt och ämnesspecifikt. Du kommer att ha en viktig roll i arbetet med att tillämpa ett vetenskapligt perspektiv i skolutvecklingsarbetet inom verksamhet utbildning i Alingsås.

Du kommer att arbeta tillsammans med förvaltningen, skolans ledningsgrupp, skolans befintliga lektor och skolans förstelärare.
Rollen innebär minst 50% undervisning och att utföra uppgifter som hör till undervisningen.

Kvalifikationer:

Krav för tjänsten är att du är:
· Legitimerad lärare
· Har avlagt en examen på forskarnivå (licentiat- eller doktorsexamen)
· Har undervisat på universitet eller högskola alternativt att du under minst fyra år har tjänstgjort som lärare i skolan och visat pedagogisk skicklighet

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till:  Tillsvidareanställning som lärare. Lektorsuppdraget visstid två år. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-17
Referensnummer: A824888

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Dennis Pavlovic
Utbildningschef
Telefon: 0322-61 65 12
E-post: dennis.pavlovic@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster