Verksamhetsutvecklare IT

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Arbetsuppgifter:

I sektor arbete, trygghet och omsorg (ATO) pågår många spännande IT-processer. Bland annat pågår införandet av digitala trygghetskameror, digital dokumentation samt nyckelfria lås. Som verksamhetsutvecklare IT i Ale kommun kommer du att arbeta gentemot hela sektor arbete, trygghet och omsorg (ATO). Du samordnar sektorns IT-arbete samt utvecklar och förvaltar befintliga IT-lösningar. Du analyserar verksamhetsmål och översätter dessa till framtida tekniska lösningar inom exempelvis e-hälsa. Du ger råd och stöd till sektorledningen och fungerar som objektledare för sektorns förvaltningsobjekt som utgår från pm3-modellen. I arbetet för du en aktiv dialog med representanter för verksamheten, kollegor och externa intressenter för att ta fram den bästa lösningen. Du är sektorns kontaktperson gentemot leverantörer av IT-stöd samt representant på kommunförbundens e-hälsonätverk såväl som regionala IT-nätverk. Du kommer att ha mycket kontakter med kommunens centrala IT-enhet och delta i flera olika verksamhetsprojekt initierade av såväl sektor som kommunledning. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm med att ha en blandad roll, i vilken du behöver vara både pedagog och drivande.
Även fortlöpande arbete med rutiner, processer och dokumentation ingår i tjänsten. Rollen ingår tillsammans med andra specialister i den administrativa staben och du kommer arbeta i tät samverkan med objektsspecialister där du förväntas bidra med din IT-kompetens för att skapa mervärde.

Kvalifikationer:

Du har relevant högskoleutbildning, gärna inom IT, och flera års erfarenhet från liknande roll. Vi tror att du i tidigare arbeten haft ett övergripande ansvar för IT-frågor alternativt haft en projektledarroll för införanden av IT-stöd och digitalisering. Du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och/eller offentlig verksamhet. Du är väl bekant med sektorns verksamhetsområden och du har goda kunskaper inom såväl projektledning som integrationslösningar.

Det är meriterande att ha god kunskap om olika verksamhetssystem. Sektor ATO i Ale kommun har verksamhetssystemet Treserva. Vidare är det meriterande om du tidigare har arbetat strategiskt med e-hälsofrågor samt har erfarenheter av förändringsledning, processkartläggning, informationssäkerhetsarbete, nyttoanalys/nyttovärdering samt kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU).
Som person är du mål- och resultatinriktad, driven och uthållig i förändringsarbete. För att lyckas med detta behöver du ha lätt för att bygga och behålla goda relationer. Du är en strukturerad administratör och förstår vikten av dokumentation. Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete och uppskattar en bred roll där arbetet präglas av varierande arbetsuppgifter med både strategiska och praktiska uppdrag. Vissa uppdrag innebär längre planering, men ofta kommer uppdrag som kräver snabbhet, flexibilitet och god förmåga att prestera under tidspress. Du har intresse för och förmåga att ta ansvar, inte bara för din egen arbetsinsats utan också för arbetsgruppens samlade resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden så skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-07
Referensnummer: A849390

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Mattias Leufkens
Tf administrativ chef
Telefon: 0303-70 33 65, 0704-32 03 65

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster