Välkommen med din ansökan till Aneby kommun, kommunserviceavdelningen och ekonomienheten. Enheten har en nyckelfunktion för hela vår kommunala förvaltning. Budgetarbetet, tertialrapporterna och boksluten utgör den ekonomiska ramen för vad vi som kommun kan åstadkomma. Vår värdegrund öppenhet - utveckling - ansvar präglar enhetens sätt att jobba, Vi har det trevligt tillsammans och hjälper gärna varandra i det dagliga.

Läs mer om varför du ska jobba i Aneby kommun, vår värdegrund och dina framtida kollegor på vår hemsida: http://www.aneby.se/jobbahososs

Ekonom Redovisning


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av en spännande tjänst som ekonom med en riktning mot redovisning.

Ditt uppdrag är att i samarbete med enhetens medarbetare bidra till en god extern och intern redovisning inom kommunen och medverka i budget-, uppföljnings- och utvärderingsprocesser. Du kommer även att arbeta med verksamhetsstöd genom att ta fram och analysera beslutsunderlag till i första hand chefer och andra tjänstemän, men även till den politiska organisationen.

I arbetet ingår att bevaka omvärlden och hålla sig uppdaterad inom yrket för att kunna bidra till den framåtanda som genomsyrar våra arbetsprocesser.

Tjänsten är utåtriktad till sin karaktär. Tillfällen för samarbete och nätverkande erbjuds dagligen i dialogen med chefer och övriga kollegor, både inom och utom kommunen. Du kommer även att hålla i viss utbildning och information för dina olika grupper av intressenter.

Som ekonom hos oss blir du en del av kommunserviceavdelningen. Vi har ett gott samarbete över gränserna både på och utanför avdelningen. Våra medarbetare lyfter gärna möjligheten att få en helhetsbild över kommunens verksamheter som en positiv aspekt av att arbeta i en mindre kommun. Beslutsvägarna är korta och närheten till dina intressenter gör att förutsättningarna för att lyckas i ditt uppdrag är väldigt goda.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen från ekonomprogrammet, eller liknande examen och fördjupade kunskaper inom redovisning.

Viss arbetslivserfarenhet är ett krav, det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiskt arbete i offentlig verksamhet.

Som person är du trygg och stabil. Du har lätt för att strukturera ditt egna arbete, samtidigt som du har förmågan att arbeta tillsammans med kollegor mot uppsatta mål. Du tycker om interaktionen med andra människor och har lätt för att resonera kring ditt yrkesområde.

Körkort B är ett krav.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-01-08. Tillträde sker efter särskild överenskommelse
Antal platser: 1

Vill du veta mera

Upplysningar om tjänsten lämnas av Avdelningschef Kommunserviceavdelningen, Marianne Cederqvist tfn 0380-46273,
HR Controller, Erik Havemose tfn 0380-46 214,
Fackliga företrädare
Fackliga företrädare nås via vår växel tfn 0380-46100,
Du ansöker via följande länk: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=a2c702f0-df2b-461e-9e94-5a311e80c98c.


Arbetsgivarens referensnummer är A716643
Sista ansökningsdag är 2017-10-15

Eventuell kontakt från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.Välkommen med din ansökan!