<<Tillbaka

Innovationsstrateg / Innovation lead till Helsingborgs stadDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stad ligger långt framme inom innovation och samhällsutveckling. Staden har ett starkt driv och jobbar mot visionen Helsingborg 2035. Inom vissa delar är Helsingborg redan ledande i Sverige, vilket bland annat premierats med utmärkelser som Årets Employer Branding-kommun, Årets IT-kommun 2015, Sveriges bästa kommunwebb, Årets tillväxtkommun och 2017 fick vi priset som Sveriges Kvalitetskommun vilket ges till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Nu har vi lagt ribban på nästa nivå; vi vill bli en av Europas mest innovativa städer.

Digitaliseringsavdelningen inom Stadsledningsförvaltningen har ett stort och framåtblickande uppdrag. Förutom att säkerställa en kvalitativ grundleverans av IT miljö för 35 000 användare, ska vi bli verksamheternas och bolagens bästa partner i digitaliserings- och innovationsarbete. Vi ska kunna ligga steget före i att utveckla och på så vis underlätta för staden att snabbare komma ut med innovation och nya digitala tjänster. Digitaliseringsavdelningen består av sex enheter; Supportcenter, Systemtjänst, Kommunikationstjänst, Kund och kvalitet, Digital utveckling samt Design och innovation. Avdelningen har också ansvar för stadens satsning på Hbg Works, som är stadens gemensamma utvecklingsplats, ett centralt kreativt kontor nära Knutpunkten, där projekt och kompetens drivs framåt gemensamt med stadens verksamheter. Vi jobbar utifrån ett lean startup tänk och är en stadsaccelerator där vi går från idé, tjänstedesign, till prototyping, utveckling i liten skala till förändringsledning i verksamheten.

Vi söker nu en Innovationsstrateg, en senior förändringsledare som rör sig obehindrat kring innovation, digitalisering och samarbeten i det mellanrum som finns mellan förvaltningar och bolag i Helsingborgskoncernen. Du kommer att rapportera till Digitaliseringsdirektören och jobba nära både stadens Framtidschef och ledningsgrupper i förvaltningar och bolag.

Arbetsuppgifter

Som Innovationsstrateg har du en nyckelroll både på avdelningen och i staden, att vara ett kitt i mellanrummet mellan Hbg Works och verksamheterna. Denna roll har inte ett chefsansvar i linjen, men kommer kräva stora doser ledarskap för att lyckas. Din arbetsplats kommer att vara på Hbg Works, men också till stor del i respektive verksamhet där du jobbar med förvaltningarna och bolagen, genom att både irritera och inspirera, men också stötta för att de ska komma igång med viktiga innovations- och transformationsprojekt. Du kan våra metoder och slussar in relevanta projekt till Hbg Works.

Du kommer också jobba tätt tillsammans med stadens Framtidschef, i en liten grupp av mellanrumsledare inom områdena integration, trygghet, livskvalitet och just innovation. Detta är en plattform med stort mandat där du jobbar nära stadens ledning och politik. Du kommer att facilitera workshops för både små och större grupper, genom Hbg Works metoder, för att hjälpa verksamheten landa i konkreta projekt som kan utvecklas vidare. Du kommer att företräda organisationen på olika sätt, både inom staden men även till externa intressenter, och du står på scen både i ledningsgruppsrummet och i det stora auditoriet. Du kommer att följa upp, analysera och redogöra för Helsingborgs väg mot att bli en av Europas med innovativa städer.

Kvalifikationer

Du är den seniora ledaren med lång erfarenhet av förändringsprojekt, kommunikation och digitalisering, och är affärsutvecklaren som har jobbat in nya lösningar och affärsmodeller i en verksamhet. Du vet vad det innebär att driva ett IT projekt, både traditionellt men även med nya agila metoder. Du tror på kraften i människor, och hur man skapar miljöer för dessa att frodas i och våga ta nya kliv. Du drivs själv av ett engagemang och ger din omgivning energi. Genom dina tidigare roller som ledare vet du hur det är att både ta de roliga stunderna som eldsjäl, men också de jobbiga stunderna som chef, när du jobbat i ledningsgruppen för en eller flera organisationer. Eftersom du haft ledande roller inom IT rör du dig lätt med teknik, men du har även jobbat med organisationer som är i förändring i sin helhet och har en förståelse för andra organisatoriska kompetenser och förändringskommunikation, och får med dig omgivningen. Du är kommunikativ och har vana att övertyga både i det lilla rummet med seniora personer, men även det större auditoriet.

Du har/är:
- Lång erfarenhet av affärsutveckling och IT relaterade projekt
- Har erfarenhet av att driva både traditionella vattenfallsprojekt och även agila utvecklingsprojekt
- Många år som chef både i det direkta ledarskapet i en grupp, men även på högre nivå i en organisations ledningsgrupp
- Tycker om att nätverka och vet hur man navigerar i en stor organisation
- Kommunikativ som person och lång erfarenhet av hur man driver förändringskommunikation
- Kan driva workshops med ett större antal personer
- Kan skapa förtroende hos både ledning och medarbetare/kollegor.
- Tycker det är roligt att driva möjligheter och få med dig folk, genom att se nya möjligheter, inspirera och lyfta fram andra
- En team player som hittar win win och gemensamma mål för omgivningen
- Handlingskraftig och får saker att händapå riktigt.
- Högskoleexamen, eller motsvarande, inom relevant område för uppdraget.


Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad i två år med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Upplysningar

Martin Güll
Digitaliseringsdirektör
martin.gull@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Cecilia Holm
SACO
042 - 10 53 45

Robert Lexeklint
Vision
042-10 51 95

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C25970
Sista ansökningsdatum: 2019-03-27


Sök jobbet här

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.