Verksamhetsutvecklare IT till Kultur och Fritid

Tillbaka

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Verksamheten Kultur och Fritid ansvarar för kommunens bibliotek, kulturutbud, Kulturhuset Fregatten, kulturskola, kulturmiljövård, ungdomsverksamhet och föreningsutveckling. Verksamheten ingår i sektor Utbildning.


Arbetsuppgifter:

Vår IT-bibliotekarie har gått vidare och nu söker vi en ersättare med utvecklat ansvarsområde inom digitalisering.

Vi söker en nyckelperson till bibliotekets arbete med att vidareutveckla moderna arbetssätt som bidrar till god kvalitet och effektivitet med fokus på medborgarnas behov.

Som verksamhetsutvecklare arbetar du med att utveckla bibliotekets webb- och IT-funktioner. Du har en aktiv dialog med verksamheten och ger förslag på förändringar i såväl IT-system som verksamhetens arbetssätt och rutiner.

Arbetet innebär att initiera, planera, driva och fullfölja processer, att samarbeta med andra, leda och driva uppdrag mot angivna mål.

Det långsiktiga arbetet med att förvalta och förbättra systemen görs tillsammans med den egna verksamheten i såväl biblioteket som hela Kultur och Fritid, systemförvaltare, kommunens IT-funktion och IT-leverantörer.

Du planerar och leder utvecklingsprojekt, men deltar även i övrig biblioteksverksamhet såsom att ge service och vägledning till bibliotekets låntagare.

Du samordnar insatser för att höja personalens digitala kompetens.

Vi förväntar oss att du som verksamhetsutvecklare omvärlds bevakar och följer utvecklingen inom området samt sprider information om förändringar och trender som rör IT, bibliotek och kultur.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning. Förmodligen är du utbildad inom systemvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap, beteendevetenskap med IT-inriktning eller inom motsvarande relevant område.

Du har goda kunskaper inom området IT och beteendevetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av att arbeta med IT-frågor vid bibliotek är meriterande.

Då du verkar i en stor organisation med många kontaktytor samt möter både kommuninvånare samt föreningar är det viktigt att du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Vidare ser vi att du har en god initiativförmåga, ett flexibelt förhållningssätt samt god samarbetsförmåga.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-05

Arbetsgivarens referensnummer: A851336

Upplysningar lämnas av:

Pia Solefors
Verksamhetschef Kultur och Fritid
Telefon: 0303-73 80 66
E-post: pia.solefors@ stenungsund.se

Inger Thorsen
Bibliotekschef
Telefon: 0303-73 80 08
E-post: inger.thorsen@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Tillbaka