Yrkeslärare inom fordonsämnen till Mimers Hus gymnasium

Arbetsplatsen finns i lokaler där yrkesutbildning inom fordonsbranschen har bedrivits under många år. Här arbetar flera av de yrkesinriktade programmen på Mimers Hus sida vid sida. Det aktuella arbetslaget består av fem personer som i tätt samarbete möter eleverna på yrkesintroduktion. Strävan är att elevernas skolvardag ska vara så lik en arbetsplats som möjligt, där fokus ligger på det praktiska arbetat och kärnämneskunskap vävs in. Detta får till följd att elever, elevassistenter samt yrkes- och kärnämneslärare arbetar gemensamt i verkstan.

Utbildningen har tagit fasta på IM:s dubbla uppdrag att å ena sidan erbjuda eleverna en möjlighet att komplettera grundskoleämnen men i en ny kontext, å andra sidan förbereda dem för ett vuxen- och yrkesliv. Strävan är att ge eleverna en nystart och en skoltillvaro som präglas av glädje, en tilltro till den egna förmågan samt en känsla av tillhörighet.

Arbetsuppgifter:

Större delen av dagen arbetar du tillsammans med elever och personal i verkstan. Du kommer att ha ansvar för undervisning i yrkesämnen på programmet men i nära samarbete med övrig personal. Det ingår mentorskap i tjänsten där samverkan med elevhälsan samt externa kontakter är centrala. Du har ett ansvar att tillsammans med övrig personal på programmet och i samråd med eleverna utveckla undervisningen samt verksamheten i stort. Du arbetar formativt genom kontinuerlig återkoppling till eleverna och har återkommande motiverande samtal.

Kvalifikationer:

-Du är behörig (legitimerad) lärare inom yrkesämnen, personbilsteknik, men är beredd att arbeta med praktiskt verkstadsarbetet i bred mening.
-Du har förmåga att skapa goda relationer med så väl elever, vårdnadshavare, externa samarbetspartners samt kollegor.
-Du har förmåga att möta elever i komplicerade lärandesituationer, kan anpassa din undervisning samt har förmåga att se elevernas styrkor och bygga på dem.
-Du har erfarenhet och intresse av kollegialt lärande och skolutveckling, ser samverkan och samarbete som avgörande i arbetet med eleverna och är flexibel i ditt tänkande.

Det är meriterande:
-Om du har annan praktisk kompetens
-Om du har erfarenhet av arbete på IM-program.
-Om du har erfarenhet av samverkan kring elever i problematiska lärandesituationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. Provanställning 6 månader
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-15
Referensnummer: A847989

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Anna Hansson
biträdande rektor IM-programmet
Telefon: 070-2587731, 0303- 23 83 31

Fackliga företrädare:

Elin Agernäs
LR
Telefon: 0303- 23 83 87

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster