Socialsekreterare till Mobila resursteamet

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare.
Vi är drygt tusen anställda som arbetar med missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vår vision lyder: Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla". Vill du vara med oss och bidra till att visionen blir verklighet?

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg.

Arbetsuppgifter:

Akutboendeenheten och Bostad Först är en del av boendeverksamheten inom Social resursförvaltning. Vårt uppdrag är att ta emot personer som befinner sig i akut hemlöshet och att arbeta och ge stöd till ett framtida mer självständigt boende.

Inom verksamheten finns ett mobilt resursteam där två psykiatrisjuksköterskor och två socionomer arbetar för att ge, utöver boendepersonal, ett ytterligare stöd till de boende. Teamet verkar för att personer med missbruksproblematik, psykisk ohälsa eller samsjuklighet får hjälp med att tillgodose sina behov av vård och stöd, samt att möjliggöra en god planering.

Teamet kommer under våren 2019, om erforderliga beslut tas, att samlokaliseras på Järntorget 8 med stadens ACT -team och knytas till den resursmottagning som är under uppstart. Arbetet kommer närma sig ett ACT -teams arbetssätt men kommer att fortsatt ha sitt arbete inom Social resursförvaltnings boendeverksamheten.

Arbetet är uppsökande och relationsskapande i nära samarbete med övrig boendepersonal och fokuserat kring individuellt klientarbete där teamet följer individen tills annan verksamhet tagit över.

Vi sätter individens egna önskemål högt och arbetar med dessa som våra gemensamma mål.

Kvalifikationer:

Du ska vara socionom eller ha en utbildning som värderas som motsvarande.

Som socionom i teamet hos oss så ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom missbruksområdet- och/eller psykiatrin. En förutsättning för att kunna göra ett bra jobb är att du har intresse och visar stor förståelse för målgruppen.

Som person är du lösningsfokuserad och duktigt på att samarbeta med såväl medarbetare inom organisationen som externa aktörer. Eftersom behovet i vår vardag kan se olika ut ser vi att du är bra på att prioritera och har ett flexibelt förhållningssätt. Du skall kunna ta initiativ till ibland okonventionella lösningar och vara drivande i såväl klientarbetet som i utvecklande metodarbete. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt.

Körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A825238

Upplysningar lämnas av:

Jan-Olof Norrman
Gruppchef
Telefon: 031-367 96 10
E-post: jan.olof.norrman@ socialresurs.goteborg.se

Tanja Liedes
Leg. Psykiatrisjuksköterska
Telefon: 031-367 95 93
E-post: tanja.liedes@ socialresurs.goteborg.se

Annelie Seleskog
Leg. Psykiatrisjuksköterska
Telefon: 031- 367 98 95
E-post: annelie.seleskog@ socialresurs.goteborg.se

Sofia Henriksson
Socialsekreterare
Telefon: 031- 367 98 57
E-post: sofia.henriksson@ socialresurs.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ann-Charlotte Hellsing
Vision
Telefon: 031-367 98 35

Lisbeth Carlsson Fjällborg
SACO
Telefon: 031-367 98 98

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster