Familjerättssekreterare till Familjerätten

Publiceringsdatum: 2019-01-16

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Arbetar du på Familjerätten, sektion 1 omges du av ett team med trevliga kollegor med stor kompetens inom verksamhetsområdet, en prestigelös kultur där vi har nära till skratt, humor och värme. Vi vill bli bättre hela tiden och utveckla vår verksamhet för att passa malmöbornas behov nu i framtiden, så nu söker vi dig som vill vara med och förbättra vår kvalité, öka vår tillgänglighet, stärka barnrätten och arbetar med att säkerställa uppgifter i våld i nära relation.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare på Familjerätten arbetar du i huvudsak med att genomföra utredningar på uppdrag från tingsrätten i tvistefrågorna vårdnad, boende och umgänge. I ditt arbete återkopplar du inhämtade uppgifter i skrift och analyserar inhämtade uppgifter utifrån vedertagen teori. Du gör bedömningar utifrån kap 6 föräldrabalken och avger förslag till beslut. Uppdraget kräver att du har en god förmåga att hålla samtal med föräldrar i konfliktfyllda situationer. Viktigt är också att du som familjerättssekreterare kan på ett bra sätt samtala med barn och inhämta referenser. Tillsammans med dina kollegor bidrar du i arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller metoder och arbetssätt för att bättre möta malmöbornas behov, nu och i framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom familjerätt (VBU) eller inom Barn och Familj. Du har en god förmåga att uttrycka dig kärnfullt i det svenska samt engelska språket i tal och skrift. Det är önskvärt att du har stor vana av LVU, familjerättsliga konflikter, och att analysera inhämtade uppgifter utifrån risk- och skyddsforskning. Det är fördelaktigt om du vid sidan av svenska behärskar andra språk samt har erfarenhet av ProCapita. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Om du har någon av följande utbildningar ser vi det som positivt:
- Signs of Safety
- Lösningsfokus
- MI
- Norrköpingsmodellen
- Risk- och skyddsbedömning
- BBIC
- Fördjupad utbildning inom utredningsarbete med barn
Det är även viktigt att du har en god förståelse för kommunen som organisation och att du delar Malmö Stads värdegrund. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Nedan följer de egenskaper som vi tycker är mest avgörande för den aktuella tjänsten:
- Kvalitetsmedveten
- Problemlösande analytisk förmåga
- Stabil/stresstålig
- Personlig mognad
- Samarbetsförmåga
- Kreativt och nytänkande

Vidare ser vi gärna att du är aktiv i gruppen och verkar för förändringsarbete som gynnar Malmöborna. Det är positiv om du har ett barnperspektiv, att du kan inta barnets position och företräda barnet i känslor och samtal. Som person är du också positiv och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 10/19-176

Kontaktpersoner

  • Sara Svegin Öhman
  • Sektionschef
  • 040-345255

Fackliga företrädare

  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14
  • Vision
  • 040-30 48 30

Övrigt

Som anställd i Malmö stad och erbjuder vid dig:

• 4 läsdagar per år
• Friskvårdsersättning
• Flexibel arbetstid
• Vidareutveckling genom exempelvis föreläsningar eller utbildningar

Planerade datum för första intervjuer är 5/2 (fm), 5/2 (em) samt 7/2 (em). Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig någon av dessa datum. Preliminärt datum för slutintervju är 11/2.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.