Habo kommun

Administratör och nämndsekreterare till Miljöförvaltningen

Arbetsplatsen
Habo är en kommun med ca 12 000 invånare i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Mullsjö är en kommun med ca 7 000 invånare, 3 mil nordväst om Jönköping. Kommunen är känd för sina många möjligheter till friluftsliv men också för sitt rika förenings- och kulturliv.

Habo och Mullsjö kommuner har en gemensam miljönämnd och miljöförvaltning som är placerad i Habo. Hit tar du dig lätt med tåg eller buss från omkringliggande tätorter. På förvaltningen arbetar i dag ett engagerat team på 12 personer. Tjänsterna är uppdelade på ämnesområdena miljötillsyn, hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, naturvård och en gemensam administration.

Verksamheten omfattar kontroll, tillsyn och information inom livsmedels-, miljö- och hälsoskyddsområdet. Naturvården, som främst innefattar arbete med kalkning och biologisk återställning i Vätterbäckarna ingår i verksamheten. Även den gemensamma miljöstrategen för Habo och Mullsjö kommuner är placerad på miljöförvaltningen. Arbetet på förvaltningen bedrivs på ett planerat och strukturerat sätt och en stor del av tillsynen sker i projektform.

Läs mer >>

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som självständigt kan ansvara för diarieföring, arkivering, telefonservice, förvaltningens ärendehanteringssystem och även utföra handläggaruppgifter. Du kommer tillsammans med ytterligare en administratör vara sekreterare i miljönämnden och sköta tillhörande nämndadministration, vilket innebär att du deltar i sammanträden, skriver protokoll och ansvarar för förberedelser och efterarbete till dessa. Du kommer att vara en av förvaltningens systemansvariga och arbeta med kvalitetssäkring av förvaltningens ärendehanteringssystem (EDP VISION) samt delta i arbetet kring digitalisering. Du kommer även att ha en viktig roll som administrativt stöd till handläggare och chef på förvaltningen. Vi är en liten förvaltning så du måste vara beredd på att hjälpa till med andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella.

Vi arbetar utifrån en miljömålsstyrd verksamhetsplan med aktiviteter och tydliga prioriteringar på ämnes- och individnivå. Som stöd och kvalitetssäkring i verksamheten arbetar vi med mallar och handläggningsrutiner. Vi använder EDP VISION som diarie- och ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är utåtriktad, ansvarstagande, flexibel, lösningsorienterad och serviceriktad. Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera och ser kvalitet som en röd tråd i arbetet. Då en stor del av arbetet innebär kontakt med kommuninvånare, politiker och tjänstemän kräver det att du är bra på att lyssna och kommunicera i tal och skrift. Arbetet innebär ständig kontakt och dialog med övrig personal på miljöförvaltningen, vilket ställer höga krav på god samarbetsförmåga.

Du har relevant högskoleutbildning eller som lägst 3-årig gymnasieutbildning. Du har god datorvana. Kunskaper i kommunallag och förvaltningslag är önskvärd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser helst att du har arbetslivserfarenhet av liknande arbete, gärna inom kommunal eller annan offentlig förvaltning, som gett förståelse för att arbeta i en politisk styrd organisation. Erfarenhet av arbete med nämndadministration, GDPR, systemansvar, digitalisering eller EDP VISION är en merit.


Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-08-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-601

Ansök här i samarbete med OffentligaJobb

Upplysningar
Agneta Martinsson
Miljöchef
0721451310
agneta.martinsson@habokommun.se

Eva Junvik
Administratör
036-442 82 79
eva.junvik@habokommun.se

Fackliga företrädare nås via vår växel
036-442 80 00