Handläggare till enheten för överförmyndarärenden

Publiceringsdatum: 2019-01-15

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Enheten för överförmyndarärenden ansvarar för tillsynen över förmyndares, gode mäns och förvaltares verksamhet. Enheten fattar också beslut om tillstånd till dessa ställföreträdares olika åtgärder, utser ställföreträdare och beslutar om arvode till ställföreträdare. Enheten utreder också behov av ställföreträdarskap och yttrar sig till tingsrätten i dessa ärenden. Enheten ansvarar även för att rekrytera personer till uppdrag som ställföreträdare och att se till att ställföreträdarna får tillräcklig utbildning för att klara sina uppdrag. Inom enheten är handläggarna uppdelade i team, utifrån olika funktioner. Hela enhetens verksamhet sker med stöd av delegation från överförmyndarnämnden.

Arbetsuppgifter

Enheten för överförmyndarärenden söker en handläggare till ansökningsteamet.

I ansökningsteamet kommer du att arbeta med handläggning av ärenden om godmanskap och förvaltarskap. Handläggningen innefattar bland annat att utreda behov av god man och förvaltare, rekrytera nya ställföreträdare och ansöka hos tingsrätten om ställföreträdarskap. Arbetet innebär såväl myndighetsutövning som administration.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla i utbildning och information till ställföreträdare samt till interna och externa samarbetspartners. Som en naturlig del av arbetet ingår verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.

Arbetet innebär kontakter med enskilda, ställföreträdare, anhöriga, myndigheter samt interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen med inriktning juridik eller samhällsvetenskap. Vidare ska du ha erfarenhet av ärendehandläggning och myndighetsutövning.

Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter flexibilitet och förmåga att ta egna initiativ. För att lyckas krävs att du är ansvarskännande och resultatinriktad och har god förmåga att arbeta strukturerat. Arbetet förutsätter god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket. Vi söker dig som är engagerad, utåtriktad och service- och lösningsinriktad. Du gillar att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse Tjänsterna kommer att tillsättas under förutsättning att beslut tas i behörig ordning

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-31

Referensnummer: 2/19-176

Kontaktpersoner

  • Karolina Ribbestam
  • Enhetschef
  • 076-8545655

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • Naser Hasan
  • Jusek
  • 040-34 95 23

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.