Stödassistenter till LSS-boende med inriktning socialpsykiatri/ somatisk vård 

Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter:

Vill du göra skillnad som stödassistent för personer som bor i bostad med särskild service? Vi söker nya kollegor som vill ge stöd till personer i deras vardag både i och utanför hemmet. 

I Lundby arbetar vi utifrån ett normmedvetet arbetssätt och med ett lågaffektivt bemötande. Alla enheter har en stödpedagog som vägleder i det dagliga och pedagogiska arbetet. Detta innefattar även handledning av metod. 
Vi arbetar med utgångspunkten att våra hyresgäster skall vara delaktiga och ha möjlighet att påverka insatsen utefter sin förmåga. Våra hyresgäster skall ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt, där en god social omsorg är utgångspunkten.  

I ditt arbete kommer du tillsammans med hyresgästen upprätta, följa upp samt utvärdera genomförandeplan, alternativt en arbetsplan. Som stödassistent arbetar du med ett salutogent förhållningssätt för att ge stöd som leder till en meningsfull vardag utifrån den enskildes egna förmåga. 

Tillsammans med dina kollegor ger ni stöd till hyresgästerna i det dagliga livet med allt vad det innebär av både hemmaliv och fritidsaktiviteter vilket kan innebära att du kan utsättas för passiv rökning och pälsdjur. 

I ditt uppdrag som stödassistent ingår också att vara kontaktpersonal för en eller flera hyresgäster. Tillsammans med övriga kollegor kommer du att ansvara för planering och utveckling av verksamheten. Situationer med våld och hot om våld av fysisk och psykisk karaktär kan förekomma. 

Vi har påverkningsbara scheman med tjänstgöring under dag, kväll, helg och sovande jour. I Göteborgs Stad arbetar vi med optimerad bemanning, då alla har heltid med rätt till deltid. Del av arbetstiden utförs på liknande enheter i stadsdelen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad på vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, stödassistentutbildning via vuxengymnasium eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet och fördjupad kunskap inom evidensbaserad metod så som ESL- Ett självständigt liv, samt om du har arbetat med MI- Motiverande samtal som förhållningssätt. Vård och stödsamordning är en arbetsmodell som också förekommer och är meriterande. Det är viktigt att ha ett förhållningssätt som främjar självbestämmande, förmedlar hopp och stärker den enskilde individen. Lågaffektivt bemötande är meriterande om erfarenhet finns då det kan förekomma utmanande beteende. Då det kan förekomma en del omvårdnad är det även meriterande om du har tidigare erfarenheter inom vård och omsorg. Eftersom rollen innehåller dokumentation är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt samt att du är en van datoranvändare.  
 
Du är en positiv, lösningsfokuserad, engagerad och kreativ person som driver och utvecklar verksamheten framåt. Du har förmågan att prioritera och räds inte för att fatta egna beslut. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt, vilket leder till att du skapar förtroende och bidrar till ett gott samarbete.  Som person är du trygg i dig själv och förmåga att snabbt anpassa dig till nya omständigheter.  
 
Ansök redan idag, då vi kommer arbeta löpande med urval till intervju. 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2019-03-04. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: A843298

Andra uppgifter:

I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. 

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.  

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Lina Strandlind
Rekryterare/Stödpedagog
Telefon: 031-366 76 39

Sonja Sköld
Enhetschef
Telefon: 031-366 77 24

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 031-366 72 05

Ida Ytterström
Vision
Telefon: 031-366 71 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster